Clooney i Amal: Kako je počela slavna ljubavna priča?

Amal Alamuddin i George ClooneyRomantična ceremonija vjenčanja Georgea Clooneya i Amal Alamuddin, vrijedna 13 milijuna dolara, započela je jučer u Veneciji kada su zaručnici, a sada već i supružnici, konačno izgovorili sudbonosno “da”.

Ceremonija će trajati još nekoliko dana, a između ostaloga uključuje i građansko vjenčanje u ponedjeljak kada će ih vjenčati rimski gradonačelnik.

Savršeno vjenčanje, čini se, došlo je samo po sebi nakon isto tako savršene ljubavne priče koja se dogodila Clooneyu i Amal.

No, njihov put do jučerašnjeg vjenčanja u Veneciji nije bio jednostavan. Štoviše, od kada su se Clooney i Amal prvi put vidjeli u Veneciji, pa do trenutka kada su tamo ponovno došli da bi se vjenčali, njihova je ljubavna priča prošla mnoge gradove i kontinente.

Dobrotvorna večera u Veneciji bila je sudbonosna

Clooney i Amal upoznali su se na dobrotvornoj večeri u Veneciji, no nakon toga nisu viđeni zajedno sve do listopada prošle godine kada su se pojavili u Londonu.

Nedugo nakon toga, Clooney je pozvao Amal na odmor u Los Cabos u Meksiku, gdje su im društvo pravili Rande Gerber, koji je Clooneyjev kum, i njegova supruga Cindy Crawford.

U javnosti se od tada nisu pojavljivali sve do Valentinova, kada je Amal došla na specijalno predstavljanje Clooneyjeva filma “The Monuments Man” koje se održalo u Bijeloj kući. Na ovom događanju, kojem je prisustvovao i predsjednik Obama, par je prvi put viđen kako se drži za ruke.

Kasnije se par pridružio Mattu Damonu i Billu Murrayu u baru u hotelu Willard, a prijatelji i poznanici izjavili su da su Clooney i Amal tamo cijelo vrijeme bili “zalijepljeni jedno za drugo”:

Od zajedničkog safarija do zaruka

Tada je ponovno uslijedio zajednički odmor, ovaj put na Sejšelima, a nakon toga zajedno su otputovali u Tanzaniju. Njihovo ponašanje u javnosti i pred fotografima tada je već jasno davalo do znanja da su zaljubljeni. I da su zajedno.

Par je nedugo nakon safarija ponovno zajedno otputovao, ovaj put u New York gdje su se družili s Clooneyjevim prijateljima. U ožujku su zajedno proveli nekoliko dana u Kaliforniji, ponovno s Clooneyjevim društvom, Johnom Krasinskim i Emily Blunt.

Mjesec dana kasnije bili su, čini se, konačno spremni da svoju vezu obznane javnosti. Krajem travnja viđeni su u društvu prijatelja u jednom restoranu u New Yorku, a Amal je tada na ruci nosila ogroman prsten. Zaruke su proslavili sljedeću večer, ponovno u društvu Gerbera i Cindy Crawford, u Malibuu.

“Željeli su da ljudi konačno znaju da se vole i da žele ostati zajedno”, rekao je tada neimenovani izvor za magazin People.

Planiranje vjenčanja

Uskoro su počeli planovi za organizaciju vjenčanja, a par je ponovno otputovao u Italiju, najprije u Veneciju, a zatim u Clooneyjevu rezidenciju na jezeru Como gdje ih je posjetila Amalina majka Baria, a uskoro su se pridružili i Clooneyjevi roditelji, Nick i Nina.

Par je već tada počeo tražiti i lokaciju na kojoj će se održati vjenčanje, a složili su se da će to svakako biti Italija. Na humanitarnom događanju u Toskani Clooney je objavio da je lokacija odabrana – vjenčanje će biti u Veneciji.

“Želim poručiti svojoj zaručnici da je jako volim i da jedva čekam da postanem njen suprug”, rekao je tada Clooney pred svima okupljenima.

S obzirom na sve lokacije širom svijeta na kojima se odvijala ljubavna priča Clooneyja i Amal, povlači se zanimljivo pitanje: gdje će par provesti medeni mjesec?