Glumac Robin Williams pronađen mrtav

Robin WIlliams glumacGlumac i komičar Robin Williams (63) pronađen je mrtav u svom stanu u Sjevernoj Kaliforniji.

Sumnja se da je oskarovac Robin Williams sam sebi oduzeo život, potvrdili su iz šerifovog ureda okruga Sjeverne Kalifornije za CNN.

‘U posljednje vrijeme borio se s depresivnim stanjima’, izjavila je za medije njegova glasnogovornica Mara Buxbaum. ‘Ovo je tragičan i iznenadan gubitak. Obitelj moli za privatnost u ovim, za njih, izrazito teškim vremenima’, dodala je, piše dnevnik.hr.

Iz mrtvozornikovog ureda je potvrđeno da je do smrti najvjerojatnije došlo kao do posljedice ‘gušenja’.

Williamsova supruga, grafička dizajnerica Susan Schneider, s kojom se vjenčao u oktobru 2011. godine poslala je pisano priopćenje medijima. ‘Jutros sam izgubila supruga i najboljeg prijatelja, a svijet je izgubio jednog od voljenih umjetnika i predivno ljudsko biće. Srce mi je doslovno slomljeno’, napisala je Schneider. ‘U ime Robinove obitelji tražimo privatnost u našoj dubokoj tuzi. Nadamo se da naš fokus neće biti njegova smrt nego bezbrojni trenuci radosti i smijeha koje je on dao milionima’, dodala je glumčeva supruga.

Vijest o smrti legendarnog glumca potresla je Hollywood, ali i sve obožavatelje diljem svijeta. Williams je dobitnik Oskara za ulogu učitelja u filmu Dobri Will Hunting 1997. godine, u kojem je glumio zajedno s Mattom Damonom, a u zadnje vrijeme patio je od depresije i ovisnosti od alkohola.