Grupa U2 objavila novi album

u2LOS ANGELES – Legendarni irski rock bend U2 neočekivano je u utorak, na posebnoj Appleovoj prezentaciji novih iPhonea, predstavio svoj novi album koji se može besplatno preuzeti na Appleovoj internetskoj trgovini iTunesu, prenose agencije.

Slavni bend je odradio koncert u Cupertinu u Kaliforniji, na velikom Appleovu eventu na kojemu je ta tvrtka predstavila dva nova iPhonea, pametni sat i novi inovativni sustav mobilnog plaćanja.

U2 je na pozornici najavio “Songs of Innocence”, novi album s 11 pjesama, a izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da je riječ o najvećoj objavi albuma u historiji pošto će ga besplatno moći preuzeti 500 miliona korisnika iTunesa, prenosi Reuters.

Apple je objavio da nikada u povijesti nije “na dan objavljivanja toliko mnogo ljudi dobilo album nekog benda”.

Novi album “Songs of Innocence” dobit će i svoju “deluxe” verziju za ostali dio svijeta 13. oktobra – diskografska tvrtka Interscope Records objavit će tu “službenu” verziju na kojoj će se naći četiri dodatne pjesme.

Predstavljajući novi album frontmen benda Bono Vox poručio je obožavateljima: “Sjećate nas se? Drago mi je da mogu najaviti da smo Edge, Adam, Larry i ja konačno rodili svoju novu bebu … “Songs of Innocence” … prošlo je dosta vremena”.

“Željeli smo da ispadne kako treba. Upravo smo ga dovršili prošle sedmice i zahvaljujući Appleu i iTunesu danas je s vama”, dodao je Bono.

“Songs of Innocence” je snimljen u Dublinu, Londonu, New Yorku i Los Angelesu, a producirao ga je Danger Mouse.