Halit Ergenc prošetao crvenim tepihom na SFF-u

Halit ErgencTurska glumačka zvijezda Halit Ergenc, u regiji i šire poznat po ulozi osmanskog sultana Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj seriji, prošetao je večeras crvenim tepihom 20. Sarajevo Film Festivala (SFF). Dolazak popularnog glumca na SFF izazvao je veliku pažnju …

… građana Sarajeva, te velikog broja medija.

Ergenc je pozdravio svoje fanove koji su ga došli vidjeti na crvenom tepihu. Po dolasku na crveni tepih pozdravljen je velikim aplauzom, a fanovi su uzvikivali “Sulejman”, aludirajući na sultanu kojeg je glumio u seriji “Sulejman Veličanstveni”.

Ergenc u glavnom gradu Bosne i Hercegovine boravi kao jedan od gostiju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF), koji se održava od 15. do 23. augusta. On je stigao jutarnjim letom Turkish Airlinesa.

“Jako sam uzbuđen. Prvi put ću prisustvovati SFF-u o kojem sam stvarno mnogo čuo. Sretan sam što imam ovu priliku iako neću ostati dugo. Nadam se da ću imati priliku da ponovo dođem u budućnosti, jer ranije nisam bio u Sarajevu”, rekao je Ergenc za AA nakon dolaska u Sarajevo.

On je kazao i kako zna da su Bosanci i Hercegovci jako prijatan i gostoljubiv narod, iako, kako je rekao, imaju jako bolnu historiju.

“Uprkos tome ovdašnji ljudi čvrsto stoje na nogama i puni su života. Nadam se da ću sve bolje da upoznam tokom svog boravka ovdje”, dodao je.

Ergenc će već sutra napustiti bh. prijestolnicu.

Halit Ergenc rođen je 30. aprila 1970. u Istanbulu. Ovaj turski pozorišni i filmski glumac diplomirao je na uglednom Univerzitetu Mimar Sinan, a oženjen je poznatom glumicom Berguzar Korel, poznatoj po ulozi Šeherzade u seriji “1001 noć”, s kojom ima sina Alija.

Ergenc je bosanskohercegovačkoj i javnosti u regiji također poznat i po ulozi Onura Aksala, u seriji “1001 noć”, u kojoj je igrao glavnu mušku ulogu.

Ergenc je glumio u filmovima “Dersimiz Ataturk”, “Devrim Arabaları”, “Babam ve Oglum” i “Hic Yoktan Ask”.