Maska od krompira za njegu kože oko očiju

Maska s krompirom je odlična podmlađujuća maska za njegu područja oko očiju. Odlično revitalizira kožu, otklanja otoke, borice, podočnjake i napuhanost kože. Djeluje izuzetno nježno na kožu ispod očiju, bez iritacije, pogodna je za sve tipove kože i ne posjeduje nikakve kontraindikacije.
maska od krompira
Dovoljno je dva puta tjedno primjenjivati ovu jednostavnu masku i koža oko očiju će posvijetliti, postat će glatka, zategnuta i elastična. Krompir sadrži enzim katehol, koji se često koristi u kozmetičkim preparatima za izbjeljivanje kože. Probajte, nije teška za pripremu, ali zaista je čudesna.

Maska s krompirom za njegu kože oko očiju uz ovaj recept

Za pripremu ove maske bit će potrebne 2 jušne žlice sitno izrendanog sirovog krompira i 2 komadića gaze (ili tufera od vate).

Izrendani krompir stavite na pripremljene komadiće gaze (po 1 žlicu na svako parče gaze) i ovu masku nanesite na područje oko očiju, tako da gaza stoji povrh krumpira.

Masku držite 20-30 minuta. Poslije masku ukloniti i umijte se mlakom vodom ili čajem kamilice. Masku nanosite 2-3 puta tjedno.
Izvor:uspesnazena