Mršavljenje uz nove metode

TV, internet i novine su pune savjeta kako živjeti zdravo, ostati u formi ili smršavite. Ako su vam dosadili ili vam ne pomažu sada već klasični recepti poput džoging, teretana ili Atkinsova dijeta, mi vam predstavljamo neke nove trendove za zdrav život u 2014. godini.

mršavljenje

Osmočasovna dijeta

Popularnost i primamljivost ove dijete se sastoje u tome što vam je dozvoljeno jesti što god želite u razdoblju od 9 sati ujutro do 17 sati po podne. Suština je u tome da je upravo konzumacija hrane u večernjim satima ono što deblja i uzrokuje mnoge bolesti. Ova dijeta potječe iz knjige “osmosatni dijeta: Gledajte kako kilogrami nestaju bez obzira na to što jedete”, autora Davida Zinčenka i Petera Mura.

Cijeđeni sokovi

Sve je više prisutan trend zdrave dijete koje se bazira na unosu samo svježe cijeđenih sokova. Predviđeno je da ova dijeta traje od pet do sedam dana, au obzir dolazi voće i povrće. Osim gubitka težine, ovom dijetom ćete izvršiti detoksikaciju i očistiti organizam.

“5:2”

Dijeta “5:2” dozvoljava jesti sve što poželite pet dana u tjednu, dok u preostala dva dana treba da postite. Ovu dijetu su osmislili novinar i nutricionista Michael Mosley i novinarka Mimi Spencer. Autori kažu da se ova dijeta bazira na radu britanskih i američkih znanstvenika koji su ustanovili da princip prehrane s povremenim postom pomaže ljudima izgubiti više masnih naslaga, za smanjenje razine kolesterola, što podrazumijeva i smanjen rizik od bolesti srca i dijabetesa. Ova dijeta može vas zaštititi od srčanih oboljenja, Alzheimerove bolesti i raka.

Kros fit

Ovaj način vježbanja objedinjuje nekoliko vrlo popularnih sportskih disciplina kao što su: atletika, gimnastika, dizanje utega, a sve češće i plivanje i biciklizam. Ovaj sport omogućuje značajno povećanje snage, kondicije i brzine, a samim tim i značajno utječe na fizički izgled i povećanje kondicije.

Bodi Balans

Ova nova vrsta treninga predstavlja kombinaciju joge, pilatesa i taj čija. Treninzi se odvijaju uz ugodnu glazbu i njihov cilj je da se i tijelo i um oslobode napetosti. Također, unapređuje snagu i fleksibilnost. Predviđeno je da vas ovaj program, prije svega, relaksira.