Navike koje će vam donijeti sreću u 2015

Iako je prvi dan prvog mjeseca u novoj godini u znaku formiranja liste ciljeva iradikalnih promjena, kako biste istinski bili sretniji narednih 12 mjeseci, ne morate to raditi.
sretna zena
Da biste u svoj život unijeli više pozitivne energije, sreće, mira i uspjeha, potrebno je samo da se promijenite nekoliko navika i počeli raditi ono što će vas na kraju usrećiti. Počnite s ovih 9 stvari:

1. Usporite i uživajte u malim trenucima

Ne budite baš toliko zauzeti da ne možete ni osjetiti okus hrane, čujete vlastite misli, pogledate zalazak sunca ili pažljivo slušati riječi vaše omiljene pjesme.

2. Ne trošite vrijeme uzalud

Vrijeme je jako vrijedno i ne treba ga tratiti, zato ga poklonite vrijednim stvarima i bliskim ljudima. Ne možete biti svuda u isto vrijeme i svima ugoditi, zato odredite tko zaslužuje vaše vrijeme, a ostale ostavite po strani.

3. Budite iskreniji prema sebi

Što doista želite od svog života? Da li je to što sada radite ono što želite? Ili to radite jer vam društvo tako nalaže? Oslobodite se sumnji i radite ono što vas ispunjava!

4. Shvatite da prošlost ne može promijeniti

Prestanite se pitati kako bi bilo da ste učinili ovako ili onako. Ono što je učinjeno – učinjeno je, nema nazad. Gledajte u budućnost i trudite se da ne činite stvari zbog kojih ćete se kajati.

5. Budite sretni zbog drugih

Ljubomora i zavist su osobine koje jako iscrpljuju. Budite sretni zbog svojih prijatelja, isto onako kako želite da oni budu sretni zbog vas!

6. Ne očekujte previše

Ljudi sazrijevaju, mijenjaju se, griješe. Neki će vam spremno pomoći, drugi će gledati kako da vam odmognu. Ne očekujte mnogo ni od jednih ni od drugih, pa ako vam pomoć neočekivano stigne, bit ćete presretni, a ako izostane, nećete biti razočarani.

7. Cijenite sebe

Ne opterećujte se time što drugi o vama misle ili ne misle. Kakvu težinu uopće za vas imaju njihove riječi? Važno je ono što vi mislite i vama bliski ljudi, a ne susjedi, rođaci koje viđate jednom godišnje, lažni prijatelji ili zavidne kolege.

8. Poštujte svoju privatnost

Zadržite neke stvari za sebe. Ne mora svako da zna svaki detalj vaše ljubavne veze ili što vam se događa na poslu, pa čak ni ako su u pitanju bliski ljudi. Spremite neke trenutke samo za sebe, unatoč želji da odmah ispričate i dokazati se.

9. Živite svoju svrhu

Ne pratite mase, ne idite za tuđim ciljevima, već isključivo za svojim. Poštujte to što drugi rade, ali neka vas to ne zanese i skrene s vašeg puta kojim ste namjerili da krenete.
Izvor:still