Prirodni lijekovi protiv herpesa

Herpes na usnama je vrlo neugodna pojava. Pored toga što pecka svrbi i dugo traje može i da predstavlja estetski problem. Iako po ljekarnama možemo kupiti mnoge kremice koje pomažu pri izlječenju herpesa nakon uporabe na usnama ostaju bijeli tragovi, kao mali ožiljci.
herpes lijek
Herpes je inače posljedica infekcije virusom Herpes Implex, a prenosi se poljupcima, zagrljajima kao i uporabom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u tijelu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Recepti za liječenje herpersa:

* Napravite gustu smjesu od tri krupnija zrna češnjaka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smjesom mažite inficirane dijelove.

* Herpesa se možete riješiti i ako ga budete mazali tripostotnim vodikom ili bundevinim uljem koje možete kupiti u svim trgovinama zdrave hrane.

* Još jedan prirodni lijek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu žlicu brašna prelijte s dvije šalice kipuće vode, malo prokuhajte i dobivenu smjesu mažite preko bolnih dijelova.

* Pomiješajte žlicu soli i žlicu sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smjesu koju ćete mazati nekoliko puta tijekom dana … Kao prirodni lijekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis.
Izvor:herbateka