Proljetni trendovi u dekoraciji doma 2015

Džungla u kući je slikovit opis novog trenda, a dekorateri ga promoviraju za ovo proljeće i ljeto. Osim “svježeg zelenila”, aktualna je i boja trule višnje, rumeno bakrena nijansa, kombinacija metala i stakla na namještaju, retro stil 60-ih … Poseban naglasak je na floralnim motivu i ove godine sve je u znaku cvijeća, od modnih pista do stambenih i poslovnih prostora.
dekoracija doma 2015
Travu, palme, paprat i filadedrona ukrašavaju namještaj i detalje za kuću poput zavjesa, dekorativnih jastučića, abažura lampe, pozadina, posteljine, ručnika … Osim zelenila, u trendu su i motivi voća, naročito egzotičnog, kao i životinja i ptica. Nećete pogriješiti ako odaberete suvenire i sitnice za kuću u obliku ananasa i naranče, oslikane raskošnim cvjetovima ili s motivom papagaja, pauna, kornjače, leptira, pčele …

Za što prirodniji usporavanja odaberite bež boju na zidovima i tepihe u maslinasto zelenoj, bež ili smeđe nijanse.

Sa sivom i crnom budite pažljivi, dozirajte ih na jedan zid ili komad namještaja i također će doprinijeti da zelenilo dođe do izražaja.

Ako vas brine kako će se složiti različiti motivi trave, zelenih listova i krošnje drveća, slobodno se opustite jer dekorateri to potiču i naglašavaju da je zelena boja mirna i hamonična, pa ne postoji bojazan da ambijent pretvorite u “kič”. Različite vrste zelenila u interijeru učinit će da se osjetite kao da se nalazite u (pra) šumi, a to je i cilj. I kao da sve to nije dovoljno, predlažu da prostor oplemenite velikim sobnim biljkama u saksiji poput palme ili bendžamina.
Izvor:Novosti