10 korisnih savjeta za ljepotu

Autor Datum 07/10/2017

Sigurni smo što nije dobro za nas. Naučili smo da alkohol, cigarete, brza hrana štete nama i našoj ljepoti. Ali, što je sa stvarima koje povoljno utječu na cjelokupno zdravlje? Dajemo vam deset sjajnih savjeta koja trebaju postati dio vaše svakodnevne rutine.
10-korisnih-savjeta-za-ljepotu

1) ZADRŽITE SVJETLO NA LICU

Teška i jaka šminka, nanesena preko dana, uništava ljepotu i kožu na vašem licu. Ako nemate valjani razlog da se našminkate, onda i nemojte! Puder začepljuje pore na licu i koža ne diše. Vrlo brzo ona postaje masna i ne izgleda svježe. Previše šminke na očima izaziva pojavu bora i to ranije nego uobičajeno. Smanjite količinu šminke na svom licu. Napravite pauzu u toku tjedna, dan ili dva dana. Izađite na svjetlost i potkrijepite vašu kožu suncem i kisikom.

2) NANESITE KOREKTOR – KOREKTNO

Korektor je teška šminka i treba da se pravilno nanese na predio oko očiju. Stavite korektor u sitnim kapljicama, tapkajte ga laganim pokretima i to malim prstom. Na taj način ćete pokriti ciljani dio uz minimalnu količinu korektora.

3) NE PRETJERUJTE SA JAKOM ŠMINKOM

Nikad ne stavljaj jaku šminku na usne i oči u isto vrijeme. Izaberi dio koji želiš da istakneš, po svojoj procjeni. Zatamnjena sjena izgleda sjajno uz nježni ruž boje kože. Isto tako, efekt nježnih sjenki je ljepši ukoliko je ruž jarkih boja. Uklopite pravilno svoju šminku.

4) MENJAJTE ŠAMPONE

S vremena na vrijeme promijenite šampon. Koža glave stvara određenu vrstu imuniteta na sastojke, i djelovanje šampona se smanjuje. Mijenjajte tri različita šampona i regeneratora kako biste kosu odžali sjajnom i zdravom.

5) MENJAJTE PREPARATE ZA KOŽU

Isto pravilo koje vrijedi za šampone, vrijedi i za kožu. Mijenjajte vaše preparate za kožu i isprobajte nove.

6) SKIDAJTE ŠMINKU SVAKE VEČERI

Koliko god da ste umorne, ne zaboravite da otklonite šminku s lica. Isperite lice odgovarajućim gelom za umivanje, i namažite hidratantnu kremu.

7) TESTIRAJTE ŠMINKU PRIJE KUPNJE

Mnoštvo parfimerija sada nude mogućnost testiranja proizvoda. Prije nego što se odlučite na kupnju, isprobajte na licu mjesto željeni preparat. Raspitajte se kod prodavačice o kvaliteti i sigurnosti.

8) ZAŠTITITE SE OD UV ZRAČENJA

Ponesite kremu za sunčanje ako ste na jarkom suncu. Također, pronađite kremu i puder koji u sebi imaju sastojke za zaštitu od štetnih sunčevih zraka. Ako to ne volite, uzmite šešir i naočale i bit ćete zaštićeni.

9) KORISTITI MASKU OD GLINE

Koristite masku od gline jednom ili dva puta tjedno. Ona je odlična za vašu kožu. Smanjuje pore na licu i izvlači toksine iz nje. Bentonit glina je odličan izbor za vas.

10) HRANITE SE ZDRAVIJE

Vaša kosa, koža, nokti izgledat zdravije ukoliko se tako i hranite. Pijte puno tekućine tijekom dana, izbjegavajte masnu hranu. Fokusirajte se na vaše nove i zdrave navike. Zdrava prehrana počinje iznutra.
Izvor:blic

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.