10 načina da upotrijebite jabuku u svome domu

Autor Datum 10/03/2018

Jabuke su našim krajevima aktualne tijekom cijele godine, ali zimi, kada izbor voća i nije baš najbolji, ovo voće je savršeno. Liječnici tvrde da konzumacija jedne jabuke dnevno osigurava dug i zdrav život, a mi vam jamčimo da ćete ih uz ove trikove još više zavoljeti:

1. Ubrzava sazrijevanje drugog voća

Jabuke ispuštaju plin koje će ubrzati proces sazrijevanja voća poput banana i kivija. Stavite jednu jabuku ili nekoliko njezinih kriški u vrećicu sa zelenim bananama i pustite je da odradi svoj posao, odnosno da tvrdi plodovi postanu mekani i slatki.

2. Učvršćuje vaša bedra

Čudno, ali istinito: stiskanje jabuke učinkovita je vježba koja će učvrstiti mišiće na bedrima! Stavite jabuku između koljena pa pokušajte je zgnječite koristeći samo snagu nogu. Ponavljajte ovu vježbu nekoliko puta dnevno po 10 sekundi.

3. Razmekšavaju grudvice smeđeg šećera

Mnogi izbjegavaju uporabu smeđeg šećera jer se njegovi kristali brzo zalijepe u čvrstu grudu, pa ih je teško razdvojiti. Kad se to dogodi odvojite grudu šećera u posebnu vrećicu i sa njom stavite krišku jabuke koja će odraditi ovaj težak posao umjesto vas za nekoliko dana.

4. Proljepšava kožu

Iskoristite hranjive meterije jabuke kako bi koži podarili ljepši izgled. Naribajte jabuku, pomiješajte je sa malo smeđeg šećera pa ovim pilingom očistite lice. U naribanu jabuku, pak, dodajte malo zobenih pahuljica i maslinovog ulja kako bi dobili hranjivu masku koja će osvježiti vaš izgled.

5. Uklanja osjećaj mučnine i migrene

Jeste li i vi jedna od osoba koja ne podnosi putovanja zbog mučnine? Sljedeći put kad odlazite na put pojedite jednu zelenu jabuku, koja uklanja taj neugodan osjećaj. Zelene jabuke navodno mogu umanjiti i neke simptome migrene, pa je korisno imati ih pri ruci.

6. Čuva svježinu kruha i kolača

Ako treba spremiti kruh ili kolač na nekoliko dana, spremite ih zajedno s kriškom jabuke. Jabuke su odlični ovlaživači koji će produžiti svježinu vaših namirnica.

7. Osigurava vlažnost pečene purice

Bojite se da ćete isušiti nemasno meso purice tijekom višesatnog pečenja? U njenu unutrašnjost stavite polovicu jabuke koja će osigurati sočnost konačnog proizvoda.

8. Ukrašavaju prostor

Osušite tanke kriške jabuke kao da pripremate zdravi čips, pa umjesto u usta, stavite ih na kanap i njime ukrasite novogodišnju jelku. Cijele voćke možete iskoristiti za ukras božićnog vijenca.

9. Može poslužiti kao zdjela

Prepolovite jabuku, izdubite njezin sadržaj, dobro je operite, pa je iskoristite kao posudu za služenje blagdanskih slatkiša. Izdubljena jabuka može vam poslužiti i kao stalak za svijeće.

10. Uljepšava miris kuće

Ne morate trošiti dodatni novac za sprejeve kojima ćete namirisati dom. Umjesto toga napravite sami osvježivač od dehidriranih jabuka, cimeta, klinčića, korice naranče i drugih blagdanskih začina.
Izvor:yumama.com

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.