10 savjeta da dijeta uspije

Djevojke, pročitajte koje su to nužne stavke koje treba da ispoštujete kako biste svoje tijelo vratile u željeni izgled nakon bogate blagdanske trpeze.

Postpraznićni razdoblje naveo nas je da više razmislimo o dijetama koje su zaista podjednako zdrave ali i učinkovite.

Tako je tim nutricionista otkrio deset pravila prehrane kojih se treba držati ako želite izgubiti kilograme, a ne ugrozite svoj ​​organizam.

1. Ne žurite!

Dobre dijete ne skidaju više od jednog kilograma na tjednoj razini. Ako pocente gubiti više od tog iznosa znači da ste zapravo počeli gubiti mišićno tkivo, što nikako nije zdravo!

2. Izbacite šećere, ne masti!

Mnoge dijete koje spadaju u grupu boljih ističu da je mnogo bolje iz prehrane izbaciti šećere nego masti. Vaše tijelo pohranjuje višak šećera koji se nalazi u ugljikohidratima poput tjestenine i kruha, podjednako kao i masti. Ali dobre masti pomažu vašem organizmu i ključne su za dobro zdravlje. Dijeta bez masti izazvat umor, glad i mrzovolju, i neće vam pomoći da održite u normali gubitak kilograma.

3. Ne preskačite doručak!

Kvalitetan doručak ključni je obrok koji će osigurati funkcioniranje organizma tijekom cijelog dana. Sve dobre dijete preporučit da vam dan počne unosom kvalitetnih proteina, dovoljnom količinom dobrih masti i zdravim ugljikohidratima.

4. Napravite raspored obroka!

Sve uspješne dijete podrazumijevaju reguliranu količinu i raspored obroka tijekom dana.

5. Promijenite životne navike!

Učinkovit plan gubitka kilograma obuhvaća i promjenu određenih životnih navika. Na primjer, svaki nutricionista će vam prije preporučiti 3 dana tjedno vježbanja, nego uporabu određenih šejkova i drugih dijetetskih preparata.

6. Kombinirajte proteine ​​i uglenje hidrate!

Ključ uspješne dijete kojom ćete održati željenu kilažu leži u niskoj razini šećera u krvi. Ako jedete proteine ​​u kombinaciji s ugljikohidratima, rezultat je zagarantiran.

7. Izbalansirajte prehranu!

U okviru dobrih dijeta sve skupine namirnica moraju biti zastupljene. Balansirana prehrana podrazumijeva raznovrsnost hrane.

8. Nemojte brojati kalorije!

Računanje kalorija je zastarjeli način držanja dijete, a ujedno se pokazalo da je i neučinkovit. Jedan obrok koji podrazumijeva nemasni niskokalorični mafin i latte dodaće vam nekoliko stotina grama više nego obrok unutar kojeg ćete pojesti kajganu sa malo slanine i šalicu čaja.

9. Krećite se!

Dobra dijeta također podrazumijeva što više kretanja. Fizička aktivnost je preduvjet za gubitak kilograma!

10. Izbjegavajte tvorničku hranu!

Svaka dobra dijeta savjetovat vam da izbjegavate hranu napravljenu u tvornici. To zapravo i nije hrana, već koktel kemikalija koje se zadržavaju u organizmu. Sve što sami možete napraviti u kuhinji nemojte kupovati.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.