3 glavne namirnice za hidrataciju tijela

Hidratacija je uvijek važna, a ljeti pogotovo. Zbog pojačanog znojenja tijelu treba tekućine češće nadoknađivati. Voda je piće koje najbolje hidratizira, ali neke namirnice su bolje od vode jer će pomoći iu održavanju adekvatne razine elektrolita i omogućiti pravilno funkcioniranje organizma.
3 glavne namirnice za hidrataciju tijela
Svaka stanica u tijelu se sastoji od vode i svakoj je voda neophodna za pravilno obavljanje svih staničnih funkcija. Donosimo vam namirnice koje su pristupačne i koje bi trebalo da postanu vaš neizostavan dio prehrane tijekom ljeta.

Krastavac

Sadrži visok postotak vode, ali i vitamina C. 100 grama krastavca sadrži tek 16 kalorija, što ga čini odličnim izborom za vruće ljetne dane jer osvježava, pruža potrebne hranjlive tvari, a omogućit će vam da ne prekoračite preporučeni dnevni unos kalorija.

Patlidžan

Patlidžan sadrži upravo ono što vam treba – puno vode i vlakana. Patlidžan je također odličan izvor antioksidanata koji će pomoći u smanjenju oštećenja kože tijekom izlaganja UV zračenju.

Tikvice

Tikvicu čini čak 95% vode i jedna je od najboljih namirnica što se tiče hidriranjem. Tikvice također sadrže jako malo kalorija, puno dijetalnih vlakana i odličan su izvor folne kiseline, vitamina A i C.
Izvor:centra zdravlja