3 minute dnevno za održavanje čistog kupatila

Kupaonica je, mnogi kažu, najvažnija prostorija kad je riječ o čišćenju. Ako budete pratili ovaj dnevni, tjedni i sezonski raspored, uživat ćete u blistavoj čistoći i vi i vaši ukućani.

A kažu da je i za goste ovo presudna prostorija! To je, naime, jedino mjesto u kući gdje će se dulje zadržati nasamo, gdje će imati vremena da bez chat s domaćinima i društvom bace pogled oko sebe.

Da ne biste bili iznenađeni neočekivanom posjetom i da biste navikli sve ukućane na kratko, rutinsko čišćenje kome mogu svi posvetiti neki trenutak vremena, poslužite se ovim rasporedom obveza koji se može lako pratiti.

Svakog dana: obrisati umivaonik (40 sekundi) obrisati dasku na WC školjci i rub (20 sekundi) istrljati WC školjku četkom (15 sekundi) skinuti vodu s vrata tuš kabine gumenim brisačem stakla (30 sekundi) ili isprati tušem zavjesu (15 sekundi) skloniti kozmetiku, sredstva za higijenu i druge sitnice u odgovarajuće ormariće (30 sekundi)

Svaki tjedan: oribati kadu (3 minuta) oribati pločice na zidu oko kade (3 minuta) izbrisati pod (2 minuta) izbrisati kvake, utičnice i prekidače (1 minut) isprazniti i izbrisati kantu za smeće (30 sekundi) izbrisati ogledalo (30 sekundi )

Jednom mjesečno: opajati kutove, oprati zavjesu prema uputama za održavanje (najčešće u perilici), izglancati vrata tuš kabine da biste spriječili stvaranje kamenca, izbrisati vrata i prozor obrisati vrata ormarića očistiti slivnik.

Jednom u godišnje doba: isprazniti sve ormariće, baciti sve ono čemu je prošao rok, izbrisati unutrašnjost.
Izvor:lisa.rs