3 minute vježbanja dnevno za čvrstu i zategnutu stražnjicu

Za ovo minimalno vježbanje jednostavno nemate izgovora – potrebno je izdvojiti samo 3 minuta dnevno i malo prostora u dnevnoj sobi, a vježbe za lijepo oblikovanu stražnjicu možete odraditi dok gledate svoju omiljenu TV seriju.

Prva vježba – 1 minutu

Stanite uz stražnji dio stolice, s jednom ili obje ruke oslonjene na naslon kao potporu. Prenesite težinu tijela na lijevo stopalo, udahnite i uz izdisaj ispružitedesnu nogu iza sebe što više možete bez savijanja leđa. Zadržite tako nogu jednu do dvije sekunde. Udahnite i spustite nogu. Ponavljajte vježbu 30 sekundi za svaku stranu.

Druga vježba – 1 minutu

Stavite lijevu ruku na stolicu kao potporu. Stopala neka vam budu u ravnini kukova. Prenesite težinu tijela na lijevo stopalo. S izdahom, dižite desnu nogu visoko koliko možete u desnu stranu. Zadržite sekundu, dvije. Ponavljajte vježbu 30 sekundi za svaku stranu.

Treća vježba – 1 minutu

Najobičnija vježba čučnja, odlična je za oblikovanje mišića stražnjice. Samo je važno da ga pravilno izvodite! Stopala su u širini ramena ili lagano razmaknuta. Polakospuštajte stražnjicu kao da želite sjesti, koliko možete a da ne odiže pete od poda. Također, koljena ne smiju prelaziti liniju nožnih prstiju. Leđa neka su ravna, a pogled prema naprijed.
Izvor:zadovoljna