3 namirnice koje pokreču metabolizam

Nije tajna da pijenjem dovoljno vode pod kontrolom možete držati tjelesnu težinu, ali zašto ne biste otišli i korak dalje? Dodavanjem jedne od ove tri namirnice u čašu vode podstaknućete dodatnu potrošnju kalorija i ubrzati metabolizam.
krastavac

Agrumi

Dodavanjem agruma u vodu možete ubrzati proces sagorijevanja masnoća i imati više energije. Limun i naranča posebno su dobri izvori vitamina C i pomažu u sagorijevanju masnoća na staničnoj razini. To znači da dodavanjem vitamina C možete povećati sagorijevanje masnoća, a sve što trebate je dodati tri-četiri tanke kriške limuna ili naranče u čašu vode.

Krastavci

Očistite organizam i potaknite metabolizam ispijanjem čaše vode s krastavcima. Rezultati ovog prirodnog diuretika koji sadrži kalij i vitamine A i C, jesu čišćenje toksina i pokretanje metabolizma. Dodajte šest-sedam kriški krastavca u bokal vode i nakon što malo odstoji, počastite se osvježavajućim napitkom.

Papar

Premda zaljućena voda ne zvuči primamljivo, dajte joj šansu. Istraživanja pokazuju da kapsaicin iz bibera može potaknuti metabolizam vrlo brzo nakon konzumacije te da dulje zadržava osjećaj sitosti. Biber možda sam po sebi nije dovoljno privlačan pa pokušajte sljedeće – izmiješajte komadiće jagode, borovnice i pola žličice papra u vodi. Dobit ćete iznenađujuće slatki napitak koji će pokrenuti potrošnju kalorija.