3 napitka protiv viška kilograma na stomaku

Kombinacija namirnica koju konzumiramo svakodnevno ima veliki utjecaj na opseg struka, i to ne samo zbog kalorija, nego zato što neki zalogaji uzrokuju nadutost. Kako biste s lakoćom “uskočili” u traperice ili prošlogodišnju pripijenu proljetnu haljinu, pomoći će vam mali gutljaji napitaka s ciljanim djelovanjem na nakupljeni zrak u crijevima i usporeni metabolizam. U njihovoj primjeni je važno da budete dosljedni, nakon čega će rezultati biti i te kako vidljivi.

Ovo su napitci protiv viška kilograma na stomaku

1. Hladni čaj od metvice

Nana smiruje probavne smetnje i pomaže želucu pri bržoj apsorpciji masnoća. Sem toga, zeleni mirisni listići ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit. Preporučuje se da tijekom dana popijete najmanje dvije šalice hladnog čaja od metvice.

2. Frape od ananasa

Malo kalorija, puno vlakana i veliki postotak vode uz obilje vitamina i minerala su odlike ananasa koji stvara osjećaj sitosti i sprečava prejedanje. Sem toga, ananas sadrži enzim bromelain koji pomaže u probavi proteina i koji poboljšava probavu. Polovinu ananasa izmiksajte u blenderu s dvije žlice lanenog ulja.Laneno ulje obiluje nezasićenim masnim kiselinama koje smanjuju nadutost. Popijte ovaj frape tijekom dana kao međuobrok.

3. Napitak od tamne čokolade

Tamna čokolada je bogata antioksidansima flavonoidima, opušta krvne žile i poboljšava protok krvi, snižava krvni tlak i dokazano utječe na tjelesnu težinu. Naime, čokolada s postotkom kakaa od 72 posto smanjuje apetit izadržava osjećaj sitosti. U blenderu izmiješajte 2 dcl jogurta, dvije žlice medai 5 dkg tamne čokolade i polovicu banane. S obzirom da je zasitan, ovaj napitak je najbolje konzumirati za doručak.
Izvor:Zadovoljna.hr