3 razloga da pijete vodu sa limunom

Limun ima brojne blagodati na zdravlje našeg organizma. Bogat je vitaminima C i B, kalijem, željezom, kalcijem i magnezijem. Kako biste iskoristili sve dobre strane ove voćke, potrebno je samo da iscijedite limunov sok u čašu s vodom. Kako biste spremili zubnu caklinu, najbolje je da limunov sok razblažite s mlakom vodom. U nastavku slijede tri sjajna razloga zašto bi trebali piti ovaj napitak.

Lemon Water

Lemon Water

1. Skida kilograme

Kombinacija limuna i vode može pomoći kod gubljenja kilaže, jer limun sadrži pektin, odnosno topiva vlakna koja se obično nalaze u citrusnom voću, a pomažu u borbi protiv gladi. Također, limunov sok potpomaže probavu. On potiče jetru da luči žuč i stvara kiselinu koja je potrebna za probavu, te pročišćava vašu jetru.

2. Jača imunološki sustav

Pijenjem vode s limunom činite vaš imunološki sustav jačim i otpornijim. Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, ona može ublažiti bolove u grlu. Velika je podrška vašeg limfnog sustava koji se zajedno s imunološkim sustavom bori protiv patogena, pišu Natural News.

3. Smanjuje upalu
Dobra vijest za one koji pate od raznih upala – dodavanjem lumunovog soka u vodu, možete ublažiti upalu. Naime, limun posjeduje anti-upalna svojstva.Pomažu da se neutralizira kiselost koja je glavni uzrok upale tkiva. Sok od limuna je kiselog okusa, ali jednom kada se nađe u našem organizmu, postaje alkalni.Alkalnost smanjuje kiselost i na taj način se smanjuju upale.
Izvor:Stil