3 recepta da uživate u lubenici

Lubenica je najbolje povrće kojim se možete okrijepiti tijekom ljeta. Puna je zdravog soka, šećera i daje energiju na duže staze. Nema ništa slađe od zagriza kriške sočne lubenice u hladu. U tom trenutku vjerojatno ne razmišljate koliko je to što radite zapravo zdravo.
3 recepta da uzivate u lubenici
Ova biljka sadrži 92 posto vode i bogata je vitaminima A i C, crvenim pigmentom i antioksidansima koji pozitivno utječu na srce i kosti. Iskoristite je sljedeće načine:

1. Gaspačo s lubenicom

Čuveni recept začinjene juhe od rajčice, koja se može miješati s paprikom, krastavcem i ostalim povrćem, može se obogatiti lubenicom. Stavite ove osvježavajuće sastojke u blender i dodajte dvije kriške ludenice. Poslužite hladno i uživajte u svom napitku za tople dane.

2. Salata od povrća s lubenicom

Osvježite salatu od rajčice i mozzarelle slatkim komadima crvenog povrća. Iako djeluje nespojivo, bit ćete iznenađeni koliko je okus ove mješavine prirodan. On će postati vaš omiljeni izvor hidratacije u vrućim danima. Dodajte listove zelene salate i sve to pospite bosiljkom.

3. Šejk jagoda-lubenica

Pružite sebi slatko osvježenje nakon napornog treninga u teretani ili trčanja u prirodi. U šejk možete dodati vanilui krastavac ili mlijeko od kokosa, a jedna čaša ovog čarobnog napitka koji će vas u potpunosti oporaviti sadrži samo 145 kalorija. Dodajte kocke leda i uživajte.