4 glavna neprijatelja ravnoga stomaka

Postoji hrana koja čak može biti i zdrava, dijetalna i ukusna, ali nepovoljno utječe na ljepotu našeg ravnog trbuha. Jedini način da ne izgledate poput trudnice u sedmom mjesecu, posebno u situacijama kada planirate obučete usku haljinu ili kupaći kostim, jeste da ove namirnice izbjegavati u širokom luku.
4 neprijatelja ravnog stomaka

Zeleniš

Brokula, cvjetača, prokulica, kelj – zbog visokog udjela zdravih vlakana, oni su najveći krivci za nadutost trbuha. Ako baš morate, uzmite samo malu porciju ovog povrća, ali ga definitivno izbjegavajte pred situacije kad želite izgledati zanosno i fit.

Slane grickalice i mesne prerađevine

Ako ste svoj obrok izvukli iz folije ili kutije, vrlo je velika vjerojatnost da on “pliva” u soli, zbog čega će vaš organizam zadržavati, a vi ćete početi da ličite na prenapuhani balon. Pritom, čips, supica iz kesice i salame ne samo da nisu laskavi za stas, nego nisu ni zdravi.

Gazirana pića

Oni simpatični mjehurići čine gazirane napitke tako osvježavajućim da nam baš prijaju kad su ljetne vrućine. Međutim, dok ih pijete vi zapravo sve vrijeme gutate zrak, koji zatim pronaći put do vašeg želuca i smjesti baš tamo gdje ne treba. Pametnije vam je da se držite obične vode.

Umjetni zaslađivači / aditivi

Naši trbusi se po svojoj prirodi baš i ne slažu s umjetnim proizvodima. Žvakaće gume bez šećera, umjetni zaslađivači, smrznuti jogurti, to su sve poticaji za ogromne probleme s probavom u nadutošću. Problematični artikli i sastojci uključuju i bilo koje proizvode koji na etiketi imaju velik broj neprepoznatljivih sastojaka. S obzirom na to da je ljeto i pijace su pune svježih sastojaka, bolje vam je da se prepustite hrani iz prirode.
Izvor:mojezdravlje