4 namirnice koje smanjuju znojenje

Unatoč redovitoj higijeni i korištenju mirisnih kapljica naše tijelo tijekom ljetnih vrućina postaje ljepljivo i prima neugodne mirise. I ako u borbi s neugodnom pojavom najčešće pomoć tražimo u kozmetičkim preparatima puno bolje od nje djeluju i promjene životnih navika. Jedna od njih je i prehrana.

Hrana bogata vlaknima poput bobičastog voća, orašastih plodova, lisnatog zelenog povrća i cjelovitih žitarica tijekom ljeta trebala bi sačinjavati 90 posto sastava dnevnih obroka.

Crveno meso zamijenite ribljim, losos i sardina sadržavaju velike količine kalcija koji pomaže kod smanjenja znojenja.

Jednako djelovanje na pretjerano lučenje imaju naranča i brokula.

Nim je poznata indijska biljka koja pomaže kod znojenja jer je snažan antioksidans. U šalici vruće vode dodajte prstohvat praha nima i promiješajte. Ukoliko vam je okus gorak dodajte malo meda i limuna. Čaj konzumirajte najmanje tri puta dnevno, a najvažnije je da ga ujutro popijete na prazan želudac.

Maslinovo ulje koristiti kao jedini dodatak salatama i varivima, ono obiluje antioksidansima ii lakše se probavlja u odnosuna druga srodna biljna ulja. Stoga izbjegavajte margarin i suncokretovo ulje kod pripreme jela, na visokim točkama kljuckanje. Oni se pretvaraju u štetne sastojke koje tijelo izbacuje u obliku toksina kroz pore kože
Izvor:cosmopolitan