4 savjeta za čišćenje koji su od velike pomoći

Nije neobično što prašnjavi lusteri i masne vatrostalne zdjele sa zapečenim naslagama hrane ostaju posljednji na redu … Svaka domaćica zna da za ove zadatke obično mora ostaviti mnogo vremena, ali postoje načini da se ipak obave malo brže. Kako se s lakoćom izborite i sa dlakama vašeg kućnog ljubimca na namještaju, kao i sa iznenadnim flekama koje morate brzo ukloniti …
4-savjeta-za-ciscenje-koji-su-od-velike-pomoci

Brzinsko skidanje fleka

Mrlje se mogu skinuti na razne načine, ali najveći broj tih načina iziskuje vrijeme ili neke specijalne kemikalije. Kad treba djelovati u kratkom roku, najbolje je da se poslužite onim što skoro svi imamo u kupaonici: pjenom za brijanje. Natapkajte mrlju vlažnom krpom pa nanesite pjenu za brijanje i ostavite da djeluje deset minuta. Isperite hladnom vodom i mrlja će nestati.

Aluminijska folija za čišćenje vatrostalnih posuda

Na prelijepim vatrostalnim posudama tijekom pečenja jela se uhvate jake naslage. Ukoliko nemate pri ruci specijalan spužva za ribanje vatrostalnog stakla, poslužite se onim što sigurno imate u kuhinji – aluminijskom folijom. Zgužvajte jedan komad u lopticu, uz pomoć deterdženta za sudove i vode napravite sapunicu, pa oribajte sud – ići će sasvim lako!

Limun za čišćenje daske za rezanje

Limunov sok je magičan kada treba očistiti daske za rezanje od drvete ili plastike. Izrežite limun na pola, iscijedite sok na zaprljanu površinu, istrljajte i ostavite da stoji 20 minuta prije ispiranja. Nakon ovog rituala, daska će biti čista i spremna za nove kulinarske izazove.

Gumene rukavice za skupljenje životinjskih dlaka

Kada naiđe razdoblje linjanja, nećete biti sretni kada vidjeti svuda po kući dlake vašeg slatkog ljubimca. Umjesto što ćete se nervirati što niste uspjeli posisati sve dlake, predstavljamo vam jednostavno i brzo rješenje. Navucite gumene rukavice i rukom prijeđite preko površine. Sve dlake će ostati na rukavici, a vi ćete ovaj problem riješiti za tili čas.
Izvor:lisa.rs

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.