5 dobrih razloga za prekid veze

Autor Datum 12/02/2018

Ako vam se desilo, ili ste trenutno u takvoj situaciji, da ste u vezi za koju ne znate ima li kakvu budućnost, evo nekoliko dobrih razloga koji će vam pomoći da se odlučite i okončate tu vezu.

1.Prećutkivanje i izbjegavanje istine

Ako se ponavljaju situacije gdje vam partner tvrdi da je nešto spomenuo, kao što je viđenje s bivšom djevojkom prošlog tjedna, a vi ste sigurne da to nije rekao jer biste sigurno zapamtile, ili na neka pitanja uporno i vrlo vješto izbjegava odgovoriti, onda je to znak da ta veza nema budućnost. Ovo je jasan pokazatelj da iskrenost ne postoji i da vaš partnernema potrebu da vam kaže sve što bi trebalo. Nemojte žaliti jer na duže staze ovakve priče bi vam samo zadavale glavobolje. Raskid je najbolje rješenje.

2.Karakterno je nervozna i negativna osoba

Sladak je, zgodan i ume biti zaista romantičan i duhovit, ali u suštini, njegovi pogledi na neka životna pitanja su vrlo mračni i negativni. Osim nekih vrlo ozbiljnih i zahtjevnih područja vašeg života kao što je fakultet ili posao, ljubavna veza treba biti područje zabave i ljubavi. Ali ako ste odabrali osobu koja vrlo često ima ispade bijesa i nervoze, onda je to dovoljno dobar razlog da takvu vezu okončate, jer ne obećava sretan kraj.

3.Loš seks

Iako istraživanja tvrde da žena vrlo rijetko prekida vezu zbog neslaganja u krevetu, priznaćete da takav par nema neku budućnost. Loš seks je vrlo dobar razlog za raskid. Na početku veze vjerujemo da seks nije najvažniji, da postoji mnogo drugih kvalitete koji su bitniji kod partnera, što je točno. Ali nakon nekog vremena, sve ćešće ćete dolaziti do ove sporne točke, kamena spoticanja. Naravno, ako prvotno ne postoji slaganje u krevetu, pokušajte predočite partneru što i kako volite, ali ako vidite da ne ide, priznajte sebi to i krenite dalje.

4.Nepoštovanje i omalovažavanje

Ovo nećete primijetiti sve do jednom. Ne mora značiti da vas partner konstantno ne poštuje ili omalovažava, ali doći će trenutak kada će se to pokazati. Najbolji test gdje ćete provjeriti da li on ima ovakve emocije je sljedeći: recite mu da ste unaprijeđeni na poslu, da ste postigli neki nevjerojatan uspjeh ili čak i da ste zaradili neki veliki novac, i pratite njegovu reakciju. Ako primijetite da je zbog toga nerapoložen, čak i ljut, negoduje i predlaže vam da ne prihvatite posao, znajte da je to veliko nepoštovanje vašeg uspjeha. Vama je potreban netko tko će se radovati vašem uspjehu, a ne netko tko će to omalovažavati. Ponovo, dovoljno dobar razlog za raskid.

5.Neusklađenost društvenog života

Ako ste po prirodi društvena osoba, volite svoje prijatelje i vrijeme provedeno s njim, au vezi ste s osobom koja voli da ostaje kod kuće uz televizor, ili obrnuto, ne mora značiti da takvoj vezi nema budućnosti. Sretan ishod moguć je ukoliko su obje strane raspoložene za kompromis. To znači da će vaš partner pristati izaći s vama i vašim društvom, ali i vi se morate prilagoditi i ugoditi partneru, i priuštiti mu ležerno večer ispod prekrivača, pred televizorom. Ali ako niste raspoloženi za ovakav vid kompromisa ili primijetite da partner negoduje kad god izlazite, znajte da situacija ne može postati bolja. Nikada se nećete naviknuti na to. Zato je bolje da se odmah raziđete i pronaći nekoga tko je sličniji vama i tko će prihvatiti vaše navike i potrebe.
Izvor:onaportal

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.