5 domaćih recepata za čisto lice

Prištići gotovo uvijek nastaju u najgorem mogućem trenutku. No, srećom postoje kućni recepti, koji će smanjiti crvenilo. Donosimo ih nekoliko.
5 domacih recepata za cisto lice

1. Kapi za oči

Kapi za oči stišću krvne žile te tako pomažu u smanjivanju crvenila. Uzmi štapić za uši te na njega nanesi nekoliko kapi. Zatim nanesi vatu izravno na prištić i ostavi da djeluje 10 minuta te isperi hladnom vodom. Ponovi tretman svaka dva sata, dok ne počneš primjećivati razliku.

2. Češnjak

Vjerovala ili ne, i luk može biti od itekakve pomoći. On ima antibakterijska svojstva, koja se bore protiv infekcija u porama. Nježno utrljaj na crvena područja. Ostavi da djeluje najmanje pola sata, prije ispiranja vodom.

3. Pasta za zube

Stari dobri recept, koji se primjenjuje prije odlaska u krevet. Pusti da se pasta za zube osuši, prije nego što dođe u dodir s jastukom. Ujutro isperi vodom.

4. Ulje čajevca

Radi se o prirodnom antiseptika, koji se bori protiv bakterija, koje dovode do nastajanja prištića i mitesera. Uzmi štapić za uši te na njega nakapaj nekoliko kapi ulja. Pokušaj ostaviti što je duže moguće, za što bolje rezultate. Ako osjetiš peckanje, isperi te sljedeći put razredima ulje s vodom.

5. Limunov sok

Odreži krišku limuna i utrljaj na problematično područje. Ostavi da djeluje 10 minuta, a zatim isperi hladnom vodom. Također, možeš napraviti i smjesu od sode bikarbone i limunovog soka te ostaviti preko noći da djeluje.
Izvor:index