5 ideja kako obojiti radijator

Autor Datum 04/09/2018

Promene u uređenju stana, najčešće se odnose na promenu nekog komada nameštaja ili boje zidova. Malo ko od nas se seti, da promena boje radijatora, može da bude zanimljiva i upečatljiva promena našeg životnog okruženja.
U ovom tekstu ćemo vam dati pet zanimljivih ideja u vezi sa promenom boje vaših radijatora, a u nekom od sledećih tekstova, daćemo vam i detaljna uputstva kako da to uradite sami.

1. Radijator u boji zida

Ova strategija jednako vredi kod malih i velikih stanova, kao i u kućama. Uskladiti nijansu radijatora sa nijansom na zidu iza njega, učiniće ga „nevidljivim“ u vašem životnom prostoru. Odlučite li se za realizaciju ove ideje, moći ćete da prostor na zidu iznad radijatora, oplemenite slikom, fotografijom ili nekim drugim detaljem, a da pritom svoj životni prostor niste učinili prenatrpanim.
Radijator1

2. Radijator dizajniran sa zidom

Ukoliko ste vešti sa bojama, ili imate dobre majstore, ovo rešenje će izdvojiti vaš stan od ostalih. Dajte celom zidu novu dimenziju, oslikajte neki zanimljiv ornament ili jednostavno spustite vertikalu u drugoj boji i isti stil nastavite preko radijatora.
radijator2

3. Jarke boje

Ovo je preporuka za hrabrije. Izaberite jarku boju, žutu ili crvenu i načinite od svog radijatora komad nameštaja, a ukupnoj atmosferi stana dajte svežinu i veselost. Ovo rešenje, posebno može biti zanimljivo za uređenje dečijih soba kao i ukoliko su vaša deca u tinejdžerskom dobu. Međutim, ukoliko boju zida stavite u kontrast sa jarkom bojom svog radijatora, možete dobiti izuzetno sofisticiran detalj u vašem dnevnom boravku ili spavaćoj sobi.radijator3

4. Iznijansiran radijator

Još jedna sjajna ideja koja može izdvojiti vaš stan od stanova vaših prijatelja. Iznijansirajte svoju boju za metal i svako rebro radijatora obojite u drugačiju nijansu iz palete. Efektno, moderno, a u kombinaciji sa pravim nameštajem i bojom zidova, i ovo rešenje može biti veoma elegantno.
radijator4

5. Oslikan radijator

Izaberite crtež japanske trešnje ili svoj omiljeni cvet i uz malo truda, čak i ukoliko niste previše nadareni za crtanje, oslikajte svoj radijator. Predlažemo vam da ipak, ukoliko niste vični crtanju, izaberete jednostavne motive. U izboru boja, predlažemo vam belu podlogu i finu nijansu plave za oslikavanje radijatora u cvetnom dezenu.
radijator5

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.