5 minuta vježbanja za savršene noge

Da li znate da je svakodnevno penjanje uz stepenice (pet minuta dnevno ili oko pola sata tjedno), jedan od najboljih i ujedno najednostavnijih načina potrošiti suvišne kalorije i spremiti vitku liniju i dobro zdravlje? Osim toga, redovito korištenje stepenica vrlo je korisno za zatezanje mišića nogu i stražnjice, što će sigurno pozitivno utjecati ne samo na vašu kondiciju nego i na samopouzdanje, pa i seksepil!
5 minuta vjezbanja za noge
Dovoljno je da se pet puta tjedno popnete do petog kata (što odgovara usponu od oko 15 metara), pa potrošiti otprilike isto kalorija kao za sat vremene aerobika, tvrde britanski znanstvenici.

1. Uspon do petog kata i siđite normalnim tempom

* Polako se penjite uz stepenice, okrenuti na jednu stranu, prebacujući donju nogu preko gornje, tako da ih ukrste. Glavu držite uspravno. Zatim siđite normalno, pa se ponovno popnite, ali sada okrenuti na drugu stranu.

* Stanite na prvi stepenik desnom pa lijevom nogom, a zatim siđite. Mijenjajte noge, tako da desna bude gore, lijeva gore, zatim desna dolje, lijeva dolje, i tako deset puta. Ponovite vježbu, ali sada počnite lijevom nogom.

2. Penjite se dva po dva stepenika, a silazite jedan po jedan

* Stavite desnu nogu na prvi ili drugi stepenik, savijte je u koljenu i spustite se u polučučanj. Dok to radite, neka vam desno koljeno bude u ravnini sa skočnim zglobom. Odgurnite se desnom nogom da se vratite u početni položaj. Ponovite vježbu lijevom nogom. Mijenjajte noge, dok ne učiniti ukupno 20 čučnjeva.

* Još jednom se uspon i siđite niz stepenice normalnim tempom.
Izvor:novosti