5 načina da odmah poboljšate zdravlje

Autor Datum 18/03/2018

Svakako može biti teško ukoliko želite poboljšati svoje zdravlje i fizičku spremnost u kratkom vremenskom roku. Za primjetne rezultate je potrebno vrijeme, a to može frustrira, pogotovo ukoliko ga nemate dovoljno ili ako ste po prirodi nestrpljivi.

Međutim, pomoću ovih 5 stvari na brz način možete unaprijediti fizičko stanje gotovo momentalno:

1. Uzimajte probiotik

Probiotici, bez sumnje, djeluju brzo i učinkoviti su kada je u pitanju vaš probavni sustav. Razlog tome je što sadrže veliku količinu dobrih bakterija (25 milijuna), koje su poznate kao crijevna mikroflora. Ako ste ikada imali želučane probleme bilo koje vrste – dijareju, sindrom nervoznih crijeva ili nešto slično – probiotici mogu vam omoguće da održite zdrav probavni sustav, jeruravnotežuju razinu bakterija koji je iz nekog razloga bio ometen, a naročito se preporučuju nakon uzimanja antibiotika. Sem toga, probiotici su dobri za vaše cjelokupno zdravlje.

2. Pijte čašu vode s limunom na početku svakog dana

Čaša tople vode s pola iscijeđenog limuna može vam promijeni život i zdravlje u velikoj mjeri – aktivirat vam probavni sustav, poboljšat vamimunitet, dati vam energiju, a može i da vam uravnoteži PH razinu.

3. Konzumirajte zeleni šejk svakog dana

Pobrinite se da napravite ukusan šejk da biste unosili dnevnu dozu voća i povrća u jednoj čaši. Konzumirajte ga tijekom doručka, ili ga lagano ispijajte tjedna popodneva. Tijelo će vam biti zahvalno na tome – momentalno ćete se osjetiti zdravije zahvaljujući tim namirnicama.

4. Prakticirajte jogu

Možda će vam trebati malo više vremena prije nego što počnete osjećate koristi od određenog sporta ili fizičke aktivnosti. Međutim, mnogi se nakon samo jednog sata joge osjećaju mnogo svježije. Slično je i sa drugim opuštajućim aktivnostima, kao što je meditacija ili šetnja u parku, pored rijeke ili na plaži. To može napraviti čudo za vaš um i povratiti zdrav tok misli, istovremeno vas udaljavajući od stvari koje nisu vrijedne vašeg stresiranje.

5. Idite na spavanje ranije

Poprilično je teško baš svake večeri idete u krevet ranije. Nema dovoljno vremena u toku dana da se sve završi i prije nego što primijetite, jedva ćete se dovući u krevet poslije ponoći, ko zna koje veče po redu. Ali to nije razlog da barjedno večer tijekom tjedna ne odredite za raniji odlazak na spavanje, kada nema ničeg zanimljivog na Televiija i kada ni vi, ni vaša okoline ne želite raditi ništa. Večerajte u 18:30, smjestite djecu u krevet i već u 21 čas možete se ušuškate. Ujutro ćete se osjećati kao da ste vježbali, popili tri zdrava šejka i uzeli multivitamin.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.