5 načina da prestanete grickati nokte

Grickati nokte svakako ne izgleda ni lijepo ni privlačno, a samim činom prenosimo sve nečistoće i bakterije u usta. Rezultat može biti i nepovratno oštećenje noktiju, desni i zuba.

Ako želite prestati s ovom navikom, pročitajte savjete kako to i učiniti.

1. Nadogradnja noktiju

Umjetni nokti ne samo da izgledaju odlično, već su od velike pomoći osobama koje ih grizu. Ukoliko Nisita tip osobe koja bi uživala u tako sređenim noktima, možete ih oblijepite flasterom ili da na ruke staviti rukavice.

2.Usvojite novu naviku

Baš kao što to znaju i ovisnici o cigaretama, navika se teško rješavamo. Pokušajte je zamijenite nekom dobrom. Neki od primjera su žvakanje žvake, grickanje orašastih plodova ili pjevušenje. Ukoliko vam ništa ne polazi za rukom, obratite se stručnjaku za pomoć.

3.Potražite podršku prijatelja

Put do bilo kojeg cilja je mnogo lakši uz podršku prijatelja, a od posebne pomoći bitće osoba koja prolazi isto što i vi.

4. Priključite osjećaje i situacije

Baš kao i situacije, naše misli kreiraju i naše ponašanje. Ako možete prepoznati koje su situacije okidač, postanite ih svjesni i razmišljajte o njim svaki put kad poželite grickati nokte. Probuđena svijest o problemu može vam mnogo pomoći.

5. Pronađite spas u opuštanju

Ako ste već prepoznali koje vas situacije i raspoloženje tjeraju da grizete nokte, pronađite neku metodu opuštanja koja će pobijediti jaku želju. Igrajte, pjevajte, meditirajte ili pripremite biljni čaj koji će vas umiriti.
Izvor:ordinacija