5 najboljih ulja za njegu kože

Autor Datum 19/03/2018

Također vrlo je bitno znati kako se koje ulje koristi, zato dobro istražiti njihovu uporabu prije nego što riješite ih stavite na vašu kožu. Na primjer, neka ulja, poput onog od čajevog drveta, mora se razrijedi s vodom, jer može izazvati opekline i iritaciju.

Ali, ako ih koristite na pravi način, od ovih ulja vaša koža će prosto zablistati. Ova ulja su odlična za kožu i najviše se upotrebljavaju u kozmetičke svrhe:

1) ULJE SJEMENA MRKVE

Ulje sjemena mrkve je jantarna i dobiva se cijeđenjem sjemena ovog povrća. Odlično je za suhu kožu, oštećenu suncem, kao i za zrelu kožu s borama. Ako vam se koža suši i puca tijekom zime ili vam koža djeluje umorno i sivo, ovo ulje će vam vratiti zdravi sjaj kože lica. Također, ulje sjemena mrkve mogu koristiti i oni sa suhom i oni s masnom kožom lica.

2) ULJE OD LAVANDE

Ulje od lavande se koristi za suhu / zrelu kožu, kao i za masnu / osjetljivu. Ovo višenamjensko ulje će vam također pomoći da se smirite i opustite. Također, ono ima anti-gljivične, anti-upalni i antibakterijska svojstva. Mnogi dermatolozi i ljudi koji se bave aromaterapijom smatraju da je lavandino ulje jedno od najkorisnijih ulja za lečejne akni, jer ovo ulje zaustavlja bakterije koje izazivaju infekcije. Osim što je dobro za sve tipove kože, ono je i odlično za miješanje sa skoro svakim drugim esencijalnim uljem.

3) ULJE OD LIMUNOVE TRAVE

Ulje limunske trave je odličan izbor ako želite vam koža djeluje sjajnije i blistavije, jer ima detoksifikujuća i regenerativna svojstva. Ovo prirodno indijsko i šri lankansko ulje će vam pomoći spriječiti razvoj bakterija i mikroba na koži. Može se koristiti kao fungicid, astringent i za smanjivanje vidljivosti pora.

4) ULJE ČAJEVOG DRVETA

Ulje čajevog drveta, ili čajevca, je odlčno za masnu i osjetljivu kožu. Oni koji pate od akni bi trebalo da znaju da ovo ulje ima isti učinak kao benzoil peroksid, ali bez agresivnog sporednog efekta. Kao i ulje lavande, i ovo ulje ima anti-gljivične i antibakterijska svojstva. Koristite ovo ulje da biste obnovili svoju kožu na prirodan način, jer ono može tretira posjekotine, poderotine i opekline, dok vrlo nježno umiruje i čisti kožu.

5) MONOI ULJE

Pravo monoi ulje dolazi s Tahitija, gdje se koristi već tisućama godina. Starosjedioci su ga koristili za religiozne obrede, kao i za medicinske i kozmetičke svrhe. Ovo ulje se pravi od cvijeta tahićanske biljke Monoi, koja se potom potapaju u kokosovo ulje. Monoi ulje će vam pomoći da vam koža zablista, jer ima dugotrajne hidratantne sposobnosti, a također pročišćava i smiruje kožu. Također može koristiti za zaštitu kože od sunca i za postizanje preplanulog tena.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.