5 namirnica za savršen ten kože

Donosimo vam popis namirnica koje će vam pomoći da održite kožu lijepom.
avokado koza ten

Avokado

Ovo zeleno voće je izuzetno bogato esencijalnim uljima i vitaminima B-kompleksa koji njeguju kožu, kako izvana, tako i iznutra. Vitamin B3 posebno je važan za ljepotu i zdravlje kože, a avokado je namirnica koja ga posjeduje u obilju.

Mango

Mango sadrži više od 80 posto vaše dnevne potrebe za vitaminom A, koji održava i obnavlja stanice kože. Taj vitamin djeluje antioksidativno, što znači da se bori sa slobodnim radikalima koji uzrokuju preuranjeno starenje kože. Osim toga, mango sadrži otprilike svega 70 kalorija po komadu, pa je odličan ne samo za vaše lice, nego i za liniju.

Bademi

Bademi su savršena namirnica za održavanje tena jer su bogati vitaminom E koji hidratizira kožu i štiti je od pojave znakova starenja.

Gljive

Gljive su, osim za juhu, odlične i za vašu kožu. One obiluju vitaminom B2 koji je izuzetno važan za održavanje mladolikog tena. On na kožu djeluje tako što je obnavlja i uklanja iritacije i crvenilo.

Laneno ulje

Nije tajna da su omega 3 kiseline eliksir zdravlja za vašu kožu, ali jeste li znali da je laneno ulje jedan od najboljih izvora tih esencijalnih masnih kiselina? Ovo je odlična vijest za sve one koje ne preferiraju riblje specijalitete. Omega 3 masne kiseline djeluju na smanjenje lučenja sebuma i odčepljivanje pora, zbog čega će vaše lice izgledati besprijekorno.
Izvor:smedia.rs