5 pravila za kratku frizuru

Autor Datum 18/12/2017

Trendi frizura koja je obilježila godinu za nama svakako je “piksi”, kojoj su pribjegle mnoge svjetske, ali i domaće zvijezde. Ako i vi razmišljate o kratkoj kosi, morate znati pet pravila prije nego što se odlučite na taj veliki korak.

1. Na prvi pogled, čini se da s kratkom kosom nema mnogo brige, ali ove frizure često traže neočekivano mnogo vremena za oblikovanje, što najviše ovisi od toga kako ste ošišani.

2. Redovito šišanje neizbježno je za održavanje kratke kose.

Za uredno stiliziranu kratku kosu frizera bi trebalo posjećivati ​​svakih šest do osam tjedana.

3. Oblik lica određuje izgled kratke frizure.

Trokutasto lice ne trpi frizure s previše kose na vrhu glave koja ga čini širim nego što zaista jeste. Duži pramenovi na vratu, a kratki na sredini glave najbolje pristaju ovom obliku lica. Ovalno lice trpi apsolutno sve vrste kratkih frizura. Okruglom licu pristaju kratke frizure koje izdužuje lice, kosa bi u tom slučaju na bočnim stranama glave trebao biti kraća nego na vrhu.
Četvrtasto lice samo po sebi je strogo, a ublaži mekani rezovi makazama.Pramenovi moraju se nadopunjuju, zato izbjegavajte oštre rezove.

4. Kosu je najlakše odrezati, dok je situacija s njenim ponovnim puštanjem mnogo drugačija.

Ipak, današnje tehnike šišanja vrlo su napredovale, frizure se lako mogu prilagoditi svakom stupnju rasta kose. Međutim, u ovom slučaju budite spremni na učestale odlaske kod frizera.

5. Kad je riječ o kratkoj kosi, lošeg dana za frizuru ne smije biti.

Dugačku kosu u ovom slučaju spasavaju konjski rep, punđa ili pletenica, ali kod kratke kose u obzir dolazi samo stiliziranje. Dobra strana je to što s kratkom kosom možete priuštiti jutarnje pranje, za koje vam ne treba mnogo vremena, sušenje kratko traje, a uz malo gela za nekoliko minuta napravićete odličnu frizuru.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.