5 savjeta kako da urediti svoj balkon

Autor Datum 09/04/2016

Postoji bezbroj opcija kako možete srediti svoj ​​kutak ispred kuće. Balkon je idealan da ispoljite svoju kreativnost, da pokažete svoj ​​pečat i stvorite dom vani. Dajte sebi oduška, planirajte kako ćete srediti ovaj kutak, i ne zaboravite da su sitnice sve!
urditi balkon savjeti

1. Retro je još uvijek in

Ukoliko volite stare stvari i retro stil, nabavite zaboravljeni plastični stolnjak (mušemu) s kariranim uzorkom. Osim što će vas vratiti u djetinjstvo, ovaj tip stolnjaka odličan je za vanjsku upotrebu zbog laganog održavanja. Posadite što više raznolikog cvijeća u lončićima raznih boja, a za cjelokupni “starinski” utisakpostavite i nekoliko limenih kantica za zalijevanje cvijeća. Poigrajte se i ukrasnim jastucima za sednje ili preko stolice prebacite vunenu dekicu koju je nekada isplela vaša baka.

2. “Nastavak” zatvorenog životnog prostora

Lođe su idealne za ovaj način uređenja. Kako biste izbjegli dosadan i tmuran izgled, živost možete postići bojenjem zidova u više boja. Za ovaj tip balkona preporučamo šabi šik, dakle svjetlije tonove, bijele starinske stolice i sto (možete iskoristiti i one koje već imate i sa malo bijele boje dobit ćete efekt koji ste željeli).

Zasadite neku lozicu i postavite nekoliko lončića sa cvijećem, te ubacite detalje poput stare romantične kućice za ptice, svijećnjaka i starinske lončiće u kojima možete posaditi i mirisno začinsko bilje.

3. Tematski uređeni balkoni

Balkon možete i tematski urediti i zajednički motiv provesti kroz sve njegove elemente, od cvijeća preko boje do stila odabranih ukrasa i namještaja. Izaberete li primjerice morski sti, umjesto tende možete razapeti stari materijal od jedra, a za ukras možete korisiti i školjke i kamenčiće koje podsjećaju na one iz morskog plićaka. Za miris i još bolji ugođaj zasadite mediteransko začinsko bilje poput ružmarina, bosiljka ili lovora.

4. Šarmantna jednostavnost

Ukoliko niste tip od biljaka i cvijeća, a volite jednostavno, ali toplo uređenje odlučite se za nešto neobičniji dizajn stola i stolica od pune plastike. Kako biste “zazelenio” svoj ​​prostor, odaberite namještaj u toj boji. Dodatnu “toplinu” daće drveni podovi, koje možete i sami složiti.
Kupuju se u raznim dimenzijama i slažu se poput laminata. Ali ukoliko vam balkon nije nadkriven radije odaberite nešto skuplji, ali kvalitetniji materijal otporan na vodu.

5. Moderni minimalistički balkoni

Ovakav tip balkona ne trpi previše detalja, boje i kiča. Materijale poput drva, metala i stakla shvatite kao imperativ ukoliko želite na taj način urediti svojspoljni dio doma.
Možda nećete postići toplinu kao kod retro uređenja, ali dobit ćete eleganciju i jednostavnost. I ovdje su biljke dobro došle, kao i jednostavni jastuci za sjedenje, pokoja mirišljava svijeća ili aroma lampica.
Izvor:zadovoljna.hr

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.