Za 6 dana smanjite obim struka

Koliko vam se puta dogodilo da se ujutro pogledati u ogledalo i sviđa vam se što vidite, a već poslijepodne ili navečer primjećujete da vam trbuh izgleda gotovo dvostruko veće? Razlog nije debljanje preko noći, već dnevne navike koje izazivaju nadutost i podbuhlost, a time i vizualno povećavaju trbuh. Ako želite za samo 6 dana smanjite “šlauf” oko struka i da uskočite u omiljeni komad garderobe bez straha, pridržavajte se ovih 6 pravila.

1. Smanjite unos soli

So jelu daje bogatiji okus, ali ovaj začin zadržava vodu u tijelu što uzrokuje osjećaj podbuhlosti, a time i povećava vaš trbuh. Dakle, slane grickalice i brza hrana su tijekom sljedećeg tjedna zabranjeni.

2. Smanjite unos ugljikohidrata

Bijeli kruh za doručak i riža ili tjestenina za ručak su mnogima dio svakodnevne prehrane. Ali, ove namirnice su prepune ugljikohidrata i nisu prijatelj vaš linije, ni trbuha i zato ih izbacite iz jelovnika.

Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima poput jaja i sira, a za ručak naglasak stavite na povrće ili, ako baš volite rižu, pripremite integralni.

3. Zaboravite na mlijeko

Intolerancija na laktozu može izazvati probleme s probavom i snažan osjećaj nadutosti. Ako niste sigurni da li spadate i vi u tu skupinu, probajte barem na tjedan dana izbaciti mlijeko iz prehrane. Kavu obogatite sojinim ili bademovim mlijekom, a umjesto čaše mlijeka popijte jogurt.

4. Birajte voće

Iako je voće zdravo, neki od ovih ukusnih plodova mogu izazvati nadutost. Jabuka, kruška ili dinja su vrlo ukusni plodovi, ali su teži za probavu pa mogu izazvati nadutost i plinove, a time i da naglase vaš trbuh. Umjesto njih, posegnite za citrusima poput limuna i naranče i bobičasto šumsko voće.

5. Recite “ne” ljutim začinima

Ljuti začini potiču izlučivanje želučane kiseline što može izazvati nadut i tvrd trbuh. Iako su oni zdravi, preskočite ih na tjedan dana, a opredijelite se za laganije začine poput bosiljka, origana, majčine dušice i slično.

6. Izbacite ŠAP

ŠAP je kratica za tri stvari koje vaše tijelo nikako ne voli. Šećer, alkohol i pržena hrana nisu prijatelji vaš linije i zato bi, ako želite ravan trbuh, svakako ih trebalo izbjegavati.

Sve od navedenog uzrokuje nadutost, usporava probavu i ne godi vašoj liniji i zato jedite pametno i uživajte u značajnim promjenama na vašem tijelu.
Izvor:zadovoljna.hr