6 savjeta za valovitu kosu

Autor Datum 09/02/2018

Ako vam kosa nije prirodno valovita, a vi želite imati valovitu kosu, nemojte očajavate. Pogledajte ovih šest savjeta koji će vam pomoći da kosu učiniti valovitom.

1) KORISTITI TRAKE OD KPRE

Napravite trake od bilo koje tkanine koju imate u kući. Pokvasite kosu po krajevima sprejom i uvijajte pramen po pramen oko traka od krajeva do korijena. Odspavajte s tako uvijenom kosom i skinite trake ujutro.

2) MIJENJAJTE PRAVAC PEGLANJA

Ako želite valovitu kosu, pritisnite pramen peglom i povucite u jednom prvcu do određene točke, a onda promijenite pravac. Da se kosa ne bi sasvim ukovrdžala, nemojte peglati krajeve.

3) UVIJTE DVA PRAMENA KOSE

Dok vam je kosa vlažna nakon pranja, podijelite je na dva dijela. Uvijte jedan dio od korijena ka krajevima i podignite kosu ka glavi, a onda je učvrstite uz glavu. Isto učiniti i sa druge strane. Koristite istu šnalu i za jednu i za drugu stranu. Ujutru ukloniti šnalu i protresite kosu, a da bi ostala čvsta, nanesite i malo spreja.

4) NAPRAVITE MALE PUNĐE

Uvijte pramenove različite veličine u male punđe i nanesite pjenu na njih, a zatim ih pričvrstite. Nakon toga osušite punđe i pustiti ih da se ohlade prije nego što ih otkačite.

5) PROBAJTE RAVNU PEGLU

Ravna pegla za valovitu kosu? Zvuči čudno, ali djeluje. Koristite ravnu peglu sa zaobljenim rubovima. Dok su pramenovi u pegli, uvrćite je kako se spuštate od korijena ka krajevima. Nakon peglanja, pročešljajte malo kosu kako biste postavili koliko želite bude valovita.

6) NAPRAVITE PLETENICE SA MOKROM KOSOM

Ovo najbolje djeluje ako napravite pletenice od mokre kose čim je operete. Nakon pranja, samo je pročešljajte i napravite pletenice i ostavite da odstoje preko noće. Ujutru raspletite pletenice i kosu pročešljajte samo prstima kako biste dobili talsastu kosu koja prirodno izgleda.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.