6 znakova visokog šećera u krvi

Autor Datum 13/08/2018

Tijelo nam šalje više signala nego što mislimo, osobito u odnosu na određene probleme koji mogu biti povezani s visokim razinama kolesterola ili šećera u krvi. Mi nastojimo povezati visoku razinu šećera u krvi s dijabetesom, ali u stvari to nije jedini problem. U stvarnosti, svatko može imati visoku razinu šećera u krvi, a toga nije ni svjestan. Dakle, ako mislite da vam je to možda slučaj, uzmite u obzir signale i znakove koje vam tijelo šalje.

Razine šećera u krvi

Šećer u krvi – Test

Osjećaj gladi cijelo vrijeme

Iako je to nešto što se događa s većim dijelom ljudi nego što mislimo, ono što je sigurno jest da je sve vrijeme može biti znak da nešto ne radi dobro. Ako imamo visoku razinu šećera u krvi, to sprječava oslobađanje glukoze u našim stanicama. Kao rezultat toga, tijelo ne dobiva potrebnu energiju i nastavlja tražiti hranu. To je ono što stvara osjećaj da ste gladni cijelo vrijeme.

Umor

Kada se smo vrlo umorni, uvijek krivimo da smo imali previše posla ili na druge probleme poput anemije. Međutim, u stvarnosti to može biti i zbog visoke razine šećera u krvi. Kada imamo ovaj problem, tijelo ne može očuvati i apsorbiraju glukozu adekvatno. energija se ne koristi učinkovito, a stanice tijela ne dobivaju potrebnu količinu hrane. Posljedično, rezultat je da se osoba osjeća umorna čak i kada nema razloga.

Česta potreba za odlazak u kupaonicu

Česti mokrenje je još jedan simptom dijabetesa. Ako imamo vrlo visok šećer u krvi, zahvaćeni su bubrezi i pokušavamo uravnotežiti koncentraciju glukoze u krvi i stanicama. Naime, ono što se zapravo događa je da tijelo otapa krv unutar intracelularne tekućine. Na taj način pokušava dovesti koncentraciju šećera u krv natrag na normalne razine. Mi to osjećamo kao potrebu da idemo u kupaonicu češće.

Brz gubitak težine

Ako imate visok šećer u krvi, vaše tijelo može izgubiti puno mase u kratkom vremenskom razdoblju. Izgleda čudno, zar ne? Vjerovali ili ne, to se može dogoditi čak i ako puno jedete i jedete visoko kaloričnu hranu iz nekoliko razloga: Kao rezultat gubitka puno tekućine zbog čestih uriniranja, uopće nećete zadržati tekućine i tako će te izgubiti težinu. Velike količine urina s visokim razinama glukoze učinit će da tijelo koristi više kalorija. Sve to će vaše tijelo pokušati riješiti višak glukoze. Ako razina inzulina nije dovoljno visoka za metabolizam, tijelo će se pretvoriti masnoću u energiju.

Mutan vid

Ako vam je vid ponekad mutan, to može biti i zbog visokog šećera u krvi. U ovom slučaju, ovaj problem je rezultat dehidracije od povećanja šećera u krvi. Kada se to dogodi, cijelo tijelo pati, uključujući stanice vaših očiju, koje se stoga deformiraju i gube sposobnost pravilnog fokusiranja.

Razdražljivost

Ako se osjećate više razdražljivima nego ikad i ovaj simptom dolazi zajedno s bilo kojim od ostalih koje smo spomenuli, onda je to rezultat visokog šećera u krvi. To je zato što su osobe s visokim šećerom u krvi više uznemirene i razdražljive, te imaju veću vjerojatnost da će biti depresivne. Mozak treba stalnu i adekvatnu opskrbu glukozom da dobro radi. Ako postoje drastične promjene u ovoj opskrbi, to će utjecati na njegovo funkcioniranje i naše raspoloženje iznenada će pogoršati. Također, šećer je povezan s apsorpcijom drugog hranjivog sastojka odgovornog za raspoloženje: krom. Ne možemo održavati razinu inzulina bez ovog elementa.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.