7 europski gradova za odmor iz snova

Autor Datum 05/09/2018

Mnogi gradovi u Europi prijateljski su nastrojeni prema roditeljima s djecom. Postoji mnogo parkova koje možete posjetiti, kao i muzeja i restorana koji će učiniti da se osjećate kao kod kuće.

Barcelona

Barcelona

Ovi gradovi zadovoljit vašu zabavnu stranu i pružiti vam odmor kakav ste oduvijek sanjali. Pošto su mnogi od ovih gradova skupi, najbolje bi bilo da putovanje unaprijed isplanirati.

Evo kojih 7 gradova bi trebali razmotriti kada putujete na obiteljsko putovanje:

1. London

London je vrlo lijep grad i savršen je za roditelje koje putuju sa svojom djecom. Možete posjetiti londonski zoološki vrt, trg Piccadilly, Trafalgar sver, Buckinghamsku palaču i Muzej voštanih figura. Iako London važi za jedan od najskupljih gradova na svijetu, možete smanjiti troškove putovanja ako ste spremni naći smještaj malo dalje od središta grada.

2. Dublin

Dublin je još jedan obiteljski grad u Europi. Mještani su vrlo ugodni i pomoći će vam da se brzo snađete. Možete posjetiti Nacionalni muzej Irske i dablinski Zoo vrt.
Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

3. Pariz

Pariz nije samo grad ljubavi već i grad gdje roditelji lijepo mogu se provedu sa svojom djecom. Sigurno ćete uživati na vrhu Ajfelovog tornja, u šetnjama krozprelepe parkove poput Jardin du Luxembourg i Jardin des Tuileries, u mnogobrojnim muzejima i prelijepoj arhitekturi. I naravno, nezaobilazni Disneyland za mališane.

4. Rim

Ovu europsku prijestolnicu sigurno ćete zavoljeti. Obavezno posjetite Koloseum i penjite se Španjolskim stepenicama. Također, možete posjetiti Vatikan gdje se možete diviti Mikelanđelovom remek dijelu na stropu Sikstinske kapele. Također, sjednite u neku od mnogobrojnih picerija i uživajte u prelijepom sladoled.

5. Berlin

Ovo je još jedan europski grad koji je postao atraktivan za putovanja s djecom. Berlinski zoo vrt nezaobilazan je, a djeca će sigurno uživati. Prijevoz u Berlinu je dobar i sa jednog na drugi kraj grada možete stići za maksimalno 30 minuta.

6. Prag

Mnogo ljudi kažu da Prag izgleda kao iz bajke. Arhitektura je rezultat kombinacije različitih stilova, a grad je pun pozitivne energije. Također, uživat ćete iu ukusnoj hrani.

7. Barcelona

Popis znamenitosti u Barceloni koje su zaista vrijedne posjete je dug. Vrijedi odvojiti vrijeme za Park Guell koji je besplatan ali se spremite na guranje s mnogobrojnim turistima koji su došli po idealnu fotografiju iz ovog parka, za remek djelo Sagrada Familia, u koju ako želite ući morate se spremiti na višesatno čekanje, ali i dvije predivne kuće koje možete kroz šetnju posjetiti, a to su Casa Batllo i Casa Pedrera.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.