7 razloga zašto trebate da vježbate u jutarnjim satima

Postoji mnogo razloga za vježbanje, a postoji još više da to radite ujutro prije posla. Mi vam donosimo sedam razloga da se razmrdate sa prvim jutarnjim satima.
jutarnje vježbanje

Pomaže vam da se usredotočite

U večernjim satima vas stalno netko zove, primati milijun sms poruka, tviter je non stop uključen i normalno da ne možete se koncentrirati na vježbe koje izvodite. U jutarnjim satima ovakvo odvlačenje pažnje je na minimumu te nesmetano možete vježbati.

Nećete da žurite na trening

Jednostavno kada se probudite, pojedete zalogaj – dva, krenite u teretanu ili u park gdje inače vježbate i polako nakon završenog treninga na posao. Sve ostale obveze vezane za posao i privatni život ne moraju se pomiču zarad treninga a vi ćete se osjećati preporođeno.

Sagorićete masnoće u pravo vrijeme

Jutarnje vježbanje potiče metabolizam i sagorijeva kalorije. Ovo znači da ćete sagorjeti dovoljno kalorija da cijeli dan ne morate paziti koliko ćete hrane pojesti.

Izbjeći gužve

U jutarnjim časovima teretane i parkovi su obično prazni, što znači da ćete imati dovoljno prostora da vježbate na svim željenim spravama bez čekanja u redovima.

Ili izbjegnite teretanu

Ukoliko vam je naporno ići do teretane i mislite da tu najviše izgubiti vrijeme, ostanite kod kuće. Ima milijun vježbi koje možete raditi u kućnom okruženju a efekt je is

Postignite svoju zdravu dozu “razmrdavanje” za cijeli dan

Svi znamo dobrobiti vježbanja: sagorijevate kalorije, topite masti, raste osjećaj sreće i td. I kada ste već u tom “zdravom” načinu života od ranog jutra, sigurno nećete pokleknuti pred fast fudom i kupićete neku osvježavajuću salatu. Evo vam dva u jedan.

Ne morate se buditi rano da biste vježbali

Dovoljno je da postavite alarm da zvoni samo 15 min ranije nego što ste ustajali prije. Učiniti par vježbica u nekih 10ak minuta i rezultati će biti vidljivi odmah nakon nekoliko dana.