8 greški koje su loše za ten kože

Autor Datum 02/05/2018

Ako redovito čistite kožu, a ona je ipak nečista … Ako se njegujete, a ten vam ipak izgleda loše … provjerite da li ipak imate neke loše navike ili pravite pogreške u izboru preparata.

Ove greške su jako loše za ten kože.

1. Dodirivanje lica

Zapamtite – svaki put kada rukama dodirnuti lice istog trenutka na njega nanosite bakterije, prljavštinu i masnoću sa prstiju. Ako ste ruke oprali minutu prije nego što ste dotakli lice, a prije toga se javili na mobitel, čak i tada ste zaprljali lice jer poznato je da je telefon najveći izvor klica. Zato ubuduće – dalje ruke s lica!

2. Nedosljedan izbor kozmetike

Kada pronađete proizvod koji odgovara vašoj koži lica – držite se njega. Nemojte eksperimentirati i mijenjati preparate na tjedan dana. Odgovarajući proizvod koristiti kako je navedeno u uputama, ujutro i navečer ili samo preko noći (ovisno o tipu kože), jer rezultate možete vidjeti tek nakon određenog vremena, minimum mjesec dana ili dva.

3. Korištenje pogrešnih preparata

Imate li suhu, masnu ili mješovitu kožu? Koristite li proizvode protiv akni s benzoil peroksidom ili one sa salicilnom kiselinom? Prije svega upoznajte svoj tip kože kako biste znali što smijete na nju stavljati. Ako niste sigurni kom tipu pripadate posavjetujte se s dermatologom.

4. Preparati kojima je istekao rok uporabe

Kozmetički preparati kojima je istekao rok uporabe vam mogu nanijeti više štete nego koristi. Bilo da je riječ o proizvodima za čišćenje kože ili protiv bubuljica, kao io make-up preparatima, ne zaboravite formula kojoj je istekao rok zatvara pore i uzrokuje lošu reakciju kože.

5. Prljava jastučnica

Bez obzira na to što vodite računa o svojoj koži, ne zaboravite navečer očišćeno lice morate spustite na čistu jastučnicu. Inače, spavat “na teritoriju” masnoće s lica koja se skuplja tijekom noći i mnoštva bakterija. Osobe s masnom kožom jastučnicu bi trebalo mijenjati dva puta tjedno, a ako vam je koža normalna ili suha – mijenjajte je na tjedan dana.

6. Život pod stresom

Stres je glavni okidač za stvaranje akni. Čak i ako kožu njegujete baš onako kako to njoj odgovara, uvijek računajte na to da će vam stres pomrsiti konce. Teško je danas zaobići stresne situacije i ne dopustiti im da vas pogode, zato probajte nađete svoj mir, na bilo koji način – šetajte, vježbajte jogu, pletite …

7. Jednolična prehrana

Ukoliko se godinama hranite na isti način i unosite uvijek iste namirnice u organizam, vaša koža će u jednom trenutku odreagirati na tako loše navike. Ako iz prehrane, na primjer, što prije izbacite masnu hranu i slatkiše, vaša koža će izgledati mnogo čišće nego inače.

8. Perite lice kad se vratite kući

Naviknite se da lice operete uvijek kada dođete izvana. Poslije treninga – aerobika ili bilo koje druge sportske aktivnosti prvo se umijte kada do? Đete kući i sperite prljavštinu i znoj s lica još dok su vam pore otvorene kako se ne bi zapušile nečistoćom.
Izvor:lisa.rs

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.