8 problema koje možete da riješi obični sapun

Autor Datum 10/05/2016

Pogledajte na koje sve načine možete koristiti sapun, jer ćete tako uštedjeti energiju, novac i vrijeme.
obicni sapun

1. PRIRODNO SREDSTVO PROTIV INSEKATA NA CVEĆU

Ako vas nerviraju bubice koje se nakupljaju na lišću i cvijeću, ili ako vam one prave štetu na biljkama, ovo može biti idealan način da ih se otarasite. Jednostavno izrendajte polovicu sapuna, pa to ubacite u bocu vode. Tu mješavinu stavite u posudu s raspršivačem i isprkajte lišće vaših biljaka.

2. LIJEK PROTIV UJEDA INSEKATA

Insekti baš ne vole sapun. Naime, ovaj preparat koji smo koristili samo za pranje, može biti jako učinkovit lijek protiv ugriza insekata. Ako vas je ugrizao komarac i to mjesto vas svrbi, samo protrljajte malo navlaženog sapuna preko ugriza. Osjetit ćete olakšanje istog trenutka.

3. OSVJEŽIVAČ LATICA

Odaberite omiljeni miris sapuna, pa ga ubacite u ladicu u kojoj držite donji veš ili čarape. Ovako će rublje primiti lijep miris, a svaki put kada otvorite ladicu osjetit ćete omiljenu aromu. Ovo je također sjajan način da se izbjegne onaj ustajali miris koji odjeća ponekad poprimi.

4. ODSTRANJIVAČ FLEKA

Imate upornu fleku koja jednostavno neće da se skine? Probajte ovaj trik sa sapunom. Fleku dobro istrljajte sapunom, pa ostavite da se sve osuši prije nego što ponovo operete.

5. OSVJEŽIVAČ OBUĆE

Ako imate problema s neugodnim mirisima u obući, što se jako često javlja ljeti kada se noge više znoje, onda vjerojatno koristite one skupe sprejeve za osvježavanje obuće. Dobra vijest je da umjesto toga možete slobodno upotrijebite najobičniji sapun. U svaku cipelu stavite po jedan sapun, pustite da odstoji preko noći i ujutro će mirisati kao nove.

6. JASTUČE ZA IGLE

Ovo je posebno dobar trik za one žene koje vole šiju, ali imaju naviku da gube igle. Naime, od običnog jeftinog sapuna možete napraviti jako lijepo jastuče za igle. Suh sapun umotajte u parče tkanine, vežite lijepom trakom i eto ga jastuče. Kada ih ne koristite, igle držite zabodene u sapun.

7. LUBRIKANT ZA ZATVARAČE

Sljedeći put kada vam se zatvarač zaglavi, samo se sjetite da postoji jednostavno rješenje i ono se nalazi na vašem umivaoniku. Samo natrljajte malo sapuna sa zadnje strane zubaca i vidjet ćete da ćete zakopčati hlače ugriz.

8. ČISTAČ NOKTIJU

Prije nego što se uputite u kopanje po vrtu, pređite noktima preko suhog sapuna. Dopustite mu da se nagomila ispod nokta, jer onda tu neće moći ući prljavština. A sapun se puno lakše pere od zemlje.
Izvor:blic

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.