Aceton može biti od velike pomoći

Ako mislite da aceton služi jedino za manikuru, varate se. Postoji sijaset načina da upotrijebite ovu žensku potrepština, a mi vam donosimo devet. Možda vi znate još neku svrhu?
aceton-od-velike-pomoci
Uklonite mrlje s porculana – Istrljajte umrljane površine acetonom, a zatim ispolirajte kuglicom vate.

Uklonite mrlje od tinte – acetonom ukloniti s kože vodootporno tinta. Umrlljane površine očistite acetonom na kuglici, vate a zatim isperite sapunom i vodom.

Uklonite farbu sa prozora – U dobro prozračenoj prostoriji nanesite aceton na mjesta na prozoru umrljana farbom. Ostavite da djeluje nekoliko minuta prije nego što umrljana mjesta istrljate krpom. Na kraju ih prebrišite vlažnom krpom.

Skinite naljepnice sa staklaAcetonom za skidanje laka za nokte ukloniti naljepnicu i očistite mjesto na kojem je bila zalijepljena.

Očistite sat – Acetonom ukloniti manje ogrebotine s površine sata, ako je površina sata od nelomljive plastike, utrljajte aceton sve dok ogrebotine ne nestanu ili postanu manje upadljive.

Uklonite super ljepilo – Super ljepilo se zadržava na svim površinama, kao i na vašoj koži. Nemojte ga guliti s prsta jer tako lako možete oguliti i kožu. Umjesto toga natopite kuglicu vate acetonom i povucite ga preko umrljanog mjesta dok super ljepilo ne nestane.

Očistite lakirane cipele – Izgled lakiranih cipela, kao i bijele ili svijetle obuće, narušavaju brazde od nošenja. Te brazde nestaće ukoliko ih energično ali pažljivo protrljate mekom krpom ili papirnatim ubrusom natopljenim acetonom. Prebrišite obuću vlažnom krpom.

Očistite tipkovnicu računala – Tipkovnicu računala možete očistiti acetonom i starom četkicom za zube. Nanesite aceton na četkicu i njom blago protrljajte tipkovnicu.

Razrijedite tekući korektor – Razrijedite tekući korektor ili stari lak za nokte tako što ćete u njega sipati malo acetona. Sipajte nekoliko kapi acetona u bočicu i protresite. Po potrebi ponovite postupak.
Izvor:domaci.de

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.