Aloe vera za zdravu kosu

Autor Datum 14/08/2018

Aloe vera, ili aloe, kao što je uobičajeno poznato, jedno je od najčešće korištenih ljekovitih biljaka i lako je doći do nje. Iznad svih svojih ljekovitih svojstava poznatih za liječenje višestrukih bolesti, ova priznata ljekovita biljka posjeduje velike prednosti za kosu, prvenstveno pridonosi rastu kose.

Losion od aloe vere

Aloe vera za kosu

Aloe vera odlična za rast kose

Brzo rast kose može se postići, zahvaljujući količini zdravih enzima za kosu. Ovi enzimi su odgovorni za uklanjanje velike većine mrtvih stanica vlasišta, što može ometati folikule dlake. To bi spriječilo dlačice da apsorbiraju hranjive tvari potrebne za pravilan rast. Aloe Vera ima keratolitičke učinke koji mogu pomoći u uklanjanju ulja koju proizvodi koža. Na taj način, učinkovito pomaže da kosa raste brže.

Aloe vera dijeluje protiv bolesti tijemena

Aloe vera posjeduje intenzivna svojstva za sprečavanje suhoće koja nastaju i kod psorijaze, kao i kod drugih bolesti koje utječu na zdravlje kože. Psorijaza je bolest kože koja proizvodi pretjeranu količinu stanica, ali enzim koji se nalazi u aloa veri uništava te stanicei i spriječava ljuštenje, upalu, crvenilo i svrbež, proizvedeno na koži zbog ove bolesti.

Dijeluje protuupalno

Jedna od najvažnijih koristi aloe vere je smanjenje i zaustavljanje upale, kako unutarnjih tako i vanjskih. Također je vrlo korisna za smanjenje boli i uklanjanje bakterija u ranama i na opekotinama. Koža postaje zahvaćena i nadražena kada se izbjeljuje kosu kako bi je obojila. Aloe vera je vrlo djelotvoran lijek za smirivanje tih nemira na glavi.

Pomaže smanjiti perut

Jedan od najčešćih uzroka za prhuti je gljivica koja se hrani uljem koje proizvodi koža. Dezinfekcijska svojstva ove biljke izuzetno su učinkovita u tim slučajevima.

Aloe vera je učinkovito sredstvo za čišćenje

Kako koristiti Aloe vera kao sredstvo za pranje kose : uklonite vanjski list i uzeti gel iznutra, zatim utrljajte u kosu. Pustite da stoji oko 30 minuta i isperite. Ovaj gel od aloe vere će učiniti mnogo za vašu kosu.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.