Anticelulit tretmani – koji su sve i kako deluju?

Autor Datum 28/06/2016

Žene koje imaju problema sa celulitom sigurno znaju da borba sa njim može biti itekako duga i mučna, posebno zbog toga što se može desiti da se celulit ponovo vrati, iako je prethodno bio eliminisan. Ipak, nemojte očajavati zbog toga, pošto niste jedine koje imaju ovaj problem.
anticelulit tretmani
Ako se osvrnemo na statistička istraživanja shvatićemo da samo 10% žena u svetu nema celulit. Razlog zašto veliki broj žena ima ovaj oblik deformiteta na koži možemo tražiti u svakodnevnom načinu života koji podrazumeva stres na poslu, neredovnu ishranu baziranu na unosu nekvalitetne i nezdrave hrane, nedovoljno bavljenje sportom, hormonski disbalans i sl.
Bilo da imate blaži ili čak tvrdokorni oblik celulita koji se vidi golim okom, danas možete naći najsavremenije anticelulit tretmane u mnogim kozmetičkim salonima. Neke od njih predstavićemo u tekstu ispod.

Ručna masaža

Bilo da ih obavljate samostalno kod kuće ili u salonima kod lica koje su posebno obučene za njih, masaže prestavljaju jedan od osnovnih anticelulit tretmana. Masažom se pospešuje krvotok i cirkulacija, pa se organizam lakše čisti od toksina i drugih štetnih materija. Najčešće se za ovu vrsta tretmana koriste brojna esencijalna i eterična ulja koja su izuzetno delotvorna za kožu poput ulja bršljana, ruzmarina, limuna i grejpa. Ne samo da su efikasna u borbi protiv celulita, već pozitivno utiču na kožu hidrirajući je i poboljšavajući njen tonus čineći je glatkom i nežnom.
Ako se odlučite da samostalno masirate problematična područja, predlažemo Vam da nakon tuširanja utrljate ulje u kožu kako bi Vas manje bolelo. Vodite računa da kožu ne stiskate jako kako se ne bi pojavili podlivi i modrice. Danas, anticelulit masažu možete zakazati i u nekom od kozmetičkih salona. Pored same usluge, terapeut će Vam dati i odgovarajuće savete vezane za program ishrane, fizičku aktivnost i generalno zdrav način života.

Tretman gipsanih bermuda

Ovaj tretman se bazira na nanošenju čak šest vrsta preparata na područja zahvaćena celulitom koji pomažu pri eliminaciji masnih naslaga kao i detoksikaciji kože. Nakon njih, stavlja se oligomaska kojom se ovaj postupak tretiranja završava. Pre samog tretmana neophodno je kožu očistiti specijalnom vrstom gline kako bi kreme imale veći efekat.
Već nakon prvog tretmana bićete iznenađeni dobijenim rezultatima. Ono što ovu vrstu anticelulit tretmana izdvaja od drugih je da ne samo da eliminiše celulit, već utiče i na preoblikovanje tela i oslobađanje od viška kilograma.
Trudnice, kao i osobe koje imaju zdravstvene probleme poput oboljenja bubrega i jetre ne bi smele da koriste ovaj kozmetički tretman.

Hidroterapija

Hidroterapija je idealan anticelulit tretman koji funkcioniše tako što se u vodu u kadi dodaju određeni anticelulit proizvodi poput eteričnih ulja koji čiste kožu i oslobađaju je od masnih naslaga. Preporučuje se da kupanje u kadi traje najviše 5 minuta kako bi se postigli željeni rezultati, dok temperatura vode treba biti oko 40° C. Ovom metodom se pospešuje znojenje, pa se telo lakše oslobađa od štetnih materija koje su glavni uzročnik pojave celulita.
Odlična zamena za hidroterapiju mogu biti sauna i tursko kupatilo.

Kombinacija tretmana

Ako spadate u grupu žena koje imaju celulit tipa „pomorandžine kore“, tako da je vidljiv i bez pritiska kože najbolje bi bilo da se opredelite za kombinaciju nekoliko različitih vrsta anticelulit tretmana. Da biste izabrali pravu kombinaciju najbolje bi bilo da se posavetujete sa terapeutom koji će Vam dati terapiju koja odgovara Vašem problemu.
Za koji god tretman da se odlučite, trebalo bi da znate da dosta toga zavisi i od Vas samih, koliko ste spremni vremena i novca da izdvojite kao i to koliko ste voljni da se pridržavate saveta stručnih lica.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.