Artritis – prirodni lijekovi koji uklanjaju bol

Autor Datum 05/08/2018

Milioni ljudi koji pate od artritisa najviše traže lijekove koji će im olakšati, ukloniti ili barem umanjiti bol. Pouzdan lijek koji pomaže protiv bolova koji su vezani za artritis je jako teško naći. Osoba koja ima bolove od artritisa ne može normalno funkcionisati i svakodnevne radnje jako teško obavlja.

Sa obzirom da cijena lijekova za artritis raste, mnoge osobe su se okrenule prirodnim lijekovima. Ako želite da ublažite bol od artritisa prirodnim lijekovima naše je savjet da prije korištenja se posavjetujete sa liječnikom.

Ovi prirodni lijekovi vam mogu pomoći da se oslobodite bola od artritisa.

  • Dvije čajne žličice limunova soka i žličicu meda pomiješana u šalicu tople vode, dva puta dnevno piti. To je dobar prirodan lijek za liječenje artritisa.
  • Piti LUCERNA čaj dva puta dnevno po jednu šoljicu.
  • Trljati bolni zglob sa vrućim ocatom kako bi uklonili ili barem smanjili bol.
  • Dvije čajne žličice jabučnog octa i dvije žlice meda otopljenog u maloj čaši tople vode uzimati jednom ili dva puta dnevno donosi olakšanje.
  • Jesti jedan češanj češnjaka svaki dan, češnjak potiče imunološki sustav i može stvarno pomoći smanjiti bol kod artritisa.

Ostali načini olakšavanja boli od artritisa

Mršavljenje do idealne težine je prilično jednostavan način za ublažavanje artritisa, jer je manje težine na vaše zglobove, a manje boli.

Vježbe će vam biti od velike pomoći za ublažavanje artritisa, posebno vježbe u bazenu. Vi težiti manje kada su u vodi i manje naprezanje na zglobovima plus što su fleksibilniji.

Koliko god možete, eliminirati stres.

Dodaci vašoj ishrani za ublažavanje bolova od artritisa

Neki dodaci ishrani pomažu u liječenju artritisa i ublažavanju boli, prije uzimanja bilo kakvih dodataka ishrani posavjetujte se sa liječnikom.

Najpoznatiji dijetetski dodataka za liječenje artritisa i ublažavanje boli su:

  • Riblje ulje. Riblje ulje pomaže u kontroli upalnih procesa u tijelu
  • Glukozamin sulfat. Glukozamin je tvar za izgradnju hrskavice,koja je djelotvorna za dugoročno olakšanje od bolova od artritisa.
  • MSM Sumpor. Taj organski sumpor također se koristi u smanjenju upale.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.