Bademi – prirodan lijek za glavobolju

Glavobolja je najčešća tegoba modernog čovjeka koju uzrokuju stres, umor, preopterećenost organizma. Glavni sastojak spasonosne tablete salicin koji umiruje bolove nalazi u poznatom orašastom plodu. Šaka badema prirodni je aspirin, naime njihov učinak traje duže, a nepoželjnih reakcija nema.

Glavobolja obično nastaje u potiljku i uzrokuje slabiju koncentraciju, razdražljivost i malaksalost. S obzirom da su simptomi glavobolje najčešće stres, napetost, gripa, prehlada, upala sinusa i probavne smetnje stručnjaci neugodnu pojavu tretiraju kao simptom, a ne kao bolest.

Salicin je protuupalna aktivna tvar koju bademi sadrže u velikoj količini, as obzirom na učinkovitost koju ima u otklanjanju bolova brojni ga nazivaju i prirodnim Aspirinom.

Tim više brojni olakšanje za glavobolju traže u alternativnim metodama poput meditacije, ispijanja vode, opuštanja ali iu hrani. Naime aspirin, najčešći brzopotezni uklonitelj bolova u glavi jednako učinkovito može zamijeniti šaka badema.

Salicin je protivupalna aktivna tvar koju badem sadrži u velikoj količini, as obzirom na učinkovitost koju ima u otklanjanju bolova brojni ga nazivaju i prirodnim Aspirinom.

Osim toga, bademi sadrže visoku razinu magnezija, koji je važan za bolji protok kisika i nutrijenata u organizmu što pomaže da se mišići opuste i smanjiti razdražljivost.

Šaka badema, točnije 10-12 komada dnevno ublažava i sprečava glavobolje, a orašasti plod možete jesti sirov, ili namočen preko noći u vodi pa dodan u obrok.