Balzam za usne sa aromom vanilije

Slasni prirodni balzam za mekane usne možete napraviti sami. Sve što trebate je samo nekoliko sastojaka koje sigurni smo već imate u svom domu …
balzam za usne sa aromom vanilije
Dakle, vrijeme je da preuzmete stvar u svoje ruke i sami pripremite svoj domaći balzam za usne, koji će vam posebno u osjetljivim životnim razdobljima poput trudnoće, kada je važno izbjegavati sintetske sastojke biti od velike koristi. Zbog blizine sluznice, ali i činjenice da ove proizvode vrlo lako možemo pojesti, proizvode pune sintetskih mirisa i okusa bolje je ne koristiti.

Domaći balzam za usne biće jeftiniji i dostupniji od bilo kojeg kupovnog balzama za usne, ali što je najbitnije sadržavat mnogo kvalitetnije sastojke.

Za pripremu balzama za usne s aromom vanilije potrebno vam je:

  • 2 velike žlice kakao maslaca
  • 2 velike žlice ekstrakta djevičanskog kokosovog ulja
  • 2 velike žlice voska
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema: Sve sastojke osim ekstrakta vanilije otopite uz povremeno miješanje na što manjoj temperaturi ili u mikrovalnoj pećnici, i na kraj dodajte žličicu ekstrakta vanilije. Zatim, dobro promiješajte, i dok je smjesa još vruća, prelijte je u unaprijed pripremljene staklene posudice. Kad se smjesa ohladi, prečicom u čvrsto stanje, a vi ćete imati svoj prvi balzam za usne.
Izvor:superzena