Banana i cimet – napitak koji riješava probleme sa nesanicom

Naše sveukupno zdravlje ovisi od našeg noćnog sna. San može odrediti kvalitetu života, jer dobar san pomože u zaštiti vašeg mentalnog i fizičkog zdravlje. Također podržava pravilan rad mozga, održava fizičko zdravlje i podržava rast i razvoj djece i tinejdžera. S druge strane, kronični san može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, utječe na sposobnost ljudi da reagiraju, misle, rade, uče i komuniciraju. Prema podacima Instituta za medicinu u Americi, više od 50 milijuna Amerikanaca pati od kroničnog nedostatka sna ili lošeg spavanje.

Ovaj članak će vam ponuditi najbolje rješenje u slučaju problema sa spavanjem. Pijte napitak od banane i cimeta sat vremena prije spavanja i riješit ćete se nesanice.

Potrebni sastojci:

– 1 banana
– 1/2 žlice cimeta
– 1 l vode

Priprema:

Prokuhajte litru vode u loncu, u to isjecite bananu i kuhajte 10 minuta. Potom napitak prebacite u šalicu od čaja iu to dodajte cimet za poboljšanje okusa.
Uporaba:
Konzumirajte ovaj čudesni napitak jedan sat prije odlaska u krevet.

Zašto banana?

Banana je visoko kvalitetna protiv nesanice i bogata je aminokiselinama koje podižu nivo serotonina koji pomaže u regulaciji sna. Popravlja raspoloženje i apetit. Bogata je kalijem, željezom, kalcijem, mineralima koji pomažu kod spavanja.

Zašto cimet?

Cimet je bogat esencijalnim uljima poput eugenola, fenilpropanoida koji je odgovoran za njegov slatkast okus. Ovo je savršen sastojak koji popravlja cirkulaciju i probavu i pomaže pri spavanju.