Beauty greške koje pravimo svakodnevno

Autor Datum 14/02/2018

Kada govorimo o beauty pogreškama, prva pomisao bila bi prevelika, vidljiva razlika između boje pudera i prirodnog tena, prejako rumenilo ili slijepljene trepavice.

Zapravo, prave beauty pogreške su one koje ne kvare samo vaš izgled, već utječu na zdravlje vaše kose i kože.
Predstavljamo vam pogreške koje svakodnevno prave gotovo sve žene, a na koje bi svakako trebalo obratiti pozornost.

1. Ne ispirete šampon temeljito

Ukoliko imate problema sa tjemenom koje vas stalno svrbi i peruta se, vjerojatno je problem u nedovoljnom ispiranju kose nakon šamponiranja. Većina žena šampon ispere samo ovlaš, čiji ostataci na tjemenu, kako navode stručnjaci, uzrokuju začepljenje pora, svrbež, pa čak i gljivice.

2. Šminku uklanjati samo maramicama za skidanje šminke

Ako ste se prepoznali u ovoj stavci, predlažemo da napravite mali test: nakon uklanjanja šminku s lica maramicom za skidanje šminke, na tufer nanesite losion za čišćenje i pređite preko cijelog lica. Količina prljavštine na tufere pokazat da maramice nikako nisu dovoljne. Nakon njih uvijek koristiti i gel ili losion za čišćenje.

3. Istiskujete prištiće i mitesere bez prethodne dezinfekcije ruku

Ovu grešku ne treba posebno objašnjavati – ukoliko želite riješiti mitesera i prištića – prestanite ih istiskujete – pogotovo prljavim rukama!

4. Brijete noge na suho

Nikad nemojte ovo raditi jer ćete tako oštetiti kožu koja će nakon toga biti suha, perutava i iziritirana! Nije neophodno koristiti pjene za brijanje, ali noge prije brijanja obavezno morate premazati sapunicom ili gelom za tuširanje!

5. Ne obraćate pažnju na kožu vrata

Nije važno što sada nemate bore na vratu – kroz nekoliko godina biće vam žao što ga nisiti njegovale. Svaki put kad nanosite kremu na lice, nikako ne zaobilazite predio vrata i dekoltea.

6. Odbijate korištenje kreme za područje oko očiju

Slično kao i sa vratom. Bore koje dobijete oko očiju kasnije je nemoguće ukloniti prirodnim putem pa je važno svakodnevno koristiti kremu za područje oko očiju, koje možete naći u svim ljekarnama po pristupačnim cijenama.

7. Regenerator nanosite na cijelu kosu

Regenerator nikad nemojte nanositi na teme jer vam kosa neće izgledati bujno i brzo će se umastiti. Nanosi ga samo isključivo na donju polovicu kose.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.