Biljka koja tjera paukove i insekte iz vašeg doma

Autor Datum 25/05/2016

Bez obzira na to koliko često očistite svoj dom, uvijek postoji barem jedan pauk, vreba iz nekog ugla. To je čest problem u mnogim kućama ali na sreću ima potpuno prirodno riješenje za to.
pepermint protiv pauka i insekata
Jeste li znali da pauci ne mogu podnijeti miris metvice? Odgovor na sve vaše probleme leži u ovom jednostavnom i jeftinom triku.

Ulje peperminta se dobiva iz Mente(nane) – to je prirodni hibrid metvice i vodene metvice.

Ovo je potpuno prirodno rješenje za probleme sa paukovima i insektima jer ih tjera iz vašeg doma. Sve što je potrebno jeste da u domu u mali saksijama uzgajate po jednu stabljiku Mente(nane) ili da u uglove soba stavite malo vate natopljene sa uljem peperminta. Ovo je najbolji proizvod za odbijanje kukaca iz vašeg doma i ne sadrži toksine kao kupovni proizvodi.
Dugi način jeste da nabavite ulje peperminta, pomiješate sa vodom, stavite u sprej bocu. I onada to iskoristite u svim uglovima soba, oko vrata i prozora. Time ćete stvoriti ambijent gdje ce pauci i insekti bježati iz vašeg doma. Uz to vaša će kuća uvijek mirisati svježe.

Ujedno pepermint vam može pomoći kod slijedećih zdravstvenih problema:

Sindrom iritabilnog crijeva (IBS)
Alergijski rinitis (peludna groznica)
Glavobolje
Stres
Bol u mišićima
Astma
Zubni karijes i zadah iz usta
Kemoterapijom izazvani zdravstveni problemi.
Problema s pamćenjem
Grčevi gornjeg gastrointestinalnog trakta
Menstrualni problemi
Možete pronaći dosta recepata kako možete koristiti ulje peperminta za zdravlje.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.