Blistava i čista odjeća uz ove trikove

Autor Datum 29/01/2018

Većina žena će se složiti da želi da im nova odjeća i obuća ostane u što boljems stanju, što duže. Međutim, budući da živimo u stvarnom svijetu a ne u modnoj bajci, naše bluze će se ponekad isprljati, a hulahopke će se pocijepati kada se najmanje nadamo. Pomoću ovih jednostavnih trikova takvi problemi će postati vaša prošlost.

1) MRLJE OD ŠMINKE SKIDAJTE PJENOM ZA BRIJANJE

Jedna od najneprijatnijih stvari su svakako mrlje od šminke na svijetloj odjeći. Ako ne možete ih skinete običnim pranjem – probajte pjenom za brijanje. Zvuči čudno, ali djeluje!

2) KOŠULJU ISPEGLEJTE PEGLOM ZA KOSU

Ovaj trik će vam uštedjeti puno vremena i živaca, a vrlo je jednostavan. Naime, ako ste ujutro primijetili da vam je kragna košulje izgužvana a žurite na posao – ne morate tražiti drugu kombinaciju, ili da peglate cijelu košulju. Uzmite peglu za kosu i jednostavno pređite nekoliko puta preko izgužvanog dijela.

3) CIPELE OČISTITE TURPIJOM ZA NOKTE

Ovo vrijedi za cipele od prevrnute kože ili nekog materijala nalik tome. Ako imate ovakve cipele vjerojatno znate da pranje često ne pomaže – već učini da koža izgleda ružnije. Zato prljavštinu skidajte lagano sa nježnom turpijom za nokte.

4) SPREJ ZA KOSU SPRIJEČITE DA SE ČARAPE POKIDAJU

Hulahopke mogu lako se pokidaju kada se najmanje nadate, ali i za to postoji lako rješenje – lak za kosu. Našpricajte malo ovg spreja po čarapama, i vidjet ćete da će postati mnogo izdržljivije.

5) DŽEMPER OBNOVITE KAMENOM ZA PETE

Džemperi često nakon određenog vremena počnu se “linjaju” i prave se male gromuljice, koje uopće ne izgledaju lijepo. Nevjerojatno, ali ovo možete riješiti jednostavno kamenom za pete. Samo prijeđite ovom alatkom preko džempera i vidjet ćete da kamen skuplja sve gromuljice.

6) KOŽNE CIPELE ČISTITE SREDSTVOM ZA PRANJE PROZORA

Ovo će vašim cipelema dati visoki sjaj i učinit će da izgledaju kao da su tek izašle iz radnje. Samo pazite da ih ne trljate nečim abrazivnim, kako ne biste oštetili kožu.

7) FLEKE OD KARMINA SKIDAJTE LAKOM ZA KOSU

Crveni ruž nerijetko ostavlja izuzetno intenzivne mrlje, koje se teško skidaju čak i u stroju. Kako niste što lakše skinuli ovakvu mrlju, našpricajte je je lakom za kosu. Zatim bacite na pranje, i ruž će se mnogo lakše isprati.

8) LAKO SE RIJEŠITE FLEKA OD DEZODORANSA

Da li vam se često događa da prilikom oblačenja bluze na materijalu ostanu bijele linije – od dezodoransa koji vam se nalazi ispod pazuha? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda vjerojatno znate da se ove mrlje prilično teško skidaju. Najbolje rješenje je da ih skinete tako što ćete preko mrlje istrljati najlon čarapom.
Izvor:blic

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.