Brzinske vježbe za vitku liniju

Izgovori da nemate vremena za vježbanje više ne vrijede. Za izvođenje ovog seta od tri brzinske vježbe bit će vam dovoljan samo jedan minut (na početku do dvije minute, ali kad se uhodate sve ćete stići za 60 sekundi), a aktivirat sve glavne grupe mišića.
brzinske-vjezbe-za-vitku-liniju
Vježbe izvodite jednu za drugom bez pauza između. Možete ih raditi i više puta dnevno.

Vježba broj 1

Stanite s nogama malo više raširenim od širine ramena. Spustite se učučanj i položite dlanove ispred stopala. Skačite ili hodajte unatrag dok vam noge nisu potpuno ispružene, zatim stisnite trbušne mišiće i zadržite pozu osam sekundi.

Zatim napravite dva skleka (na prstima, ako možete, ili na koljenima), skačući ili hodajući približite noge natrag rukama, vratite se u čučanj, te se ispravite. Ponovite vježbu još četiri puta.

Vježba broj 2

Legnite na trbuh s rukama ispruženim iznad glave ili savijenim u laktovima s dlanovima u visini ušiju i ispruženim nogama. Izdužite tijelo, uvucite ključnu kost kako biste zaštitili donji dio leđa, te u isto vrijeme podignite ruke i noge. Zadržite deset sekundi.

Vježba broj 3

Legnite na leđa s rukama iza glave i dlanovima položenim na potiljak, s podignutim nogama i koljenima savijenim pod kutom od 90 stupnjeva. Glavu i ramena malo podignite od poda. Rotirajte torzo tako da lijevo rame okrenete prema desnom koljenu, te istovremeno ispružite lijevu nogu. Promijenite stranu, pa ponovite deset puta za svaku stranu.
Izvor:zadovoljna